Rapporter fra «Convoy for Freedom 2022»

0
Fra folkemøtet til Freedom Convoy i Ottawa

Trailersjåførene i Canada har virkelig satt dagsorden med sin rekordstore Freedom Convoy, den største lastebilkonvoien i historien. De protesterer mot vaksinetvang, vaksinepass og lockdown og har hatt en seiersparade uten sidestykke på tvers av Canada fram til Ottawa der de ankom lørdag.

Konvoien har hele tida foregått fredelig og veldisiplinert. Langs ruta har det vært reine folkefesten av kanadiere som endelig har fått et samlingspunkt og en ledelse i kampen mot koronadiktaturet til Justin Trudeau.

Rebel News har samlet rapporter fra frihetskonvoien:

Tens of thousands of Canadians uniting for freedom: Ezra shows some of the viral TikTok videos

Freedom Convoy i Australia!

Convoy to Canberra: Truckies on the road to freedom

Trudeau – trailersjåfører var helter i 2020 og er nå ei «fringe group»

I mars 2020 hyllet Justin Trudeau trailersjåførene som sikret forsyningene til folk over hele landet:

Den 26. januar, på en pressekonferanse, kalte en tydeligvis presset statsminister Justin Trudeau, de millionene som støtter frihetskonvoien for en «fringe minority», og la til at bare ved å underkaste seg myndighetene kan innbyggerne gjenvinne sine rettigheter og friheter.

Sjokkert og synlig rystet over det enorme antallet frihetselskende kanadiere som kommer til Ottawa sa han:

«Den lille, ytterliggående minoriteten av mennesker som er på vei til Ottawa, som har uakseptable synspunkter som de gir uttrykk for, representerer ikke synspunktene til kanadiere som har vært der for hverandre, som vet at de følger vitenskapen og stiller opp for å beskytte hverandre, er den beste måten å fortsette å sikre våre friheter, våre rettigheter, våre verdier, som et land.»

Justin Trudeau, som Klaus Schwab kaller en av sine folk, har da også gått i dekning «på grunn av covid», som han riktignok testet negativt på. Men slik slapp han i hvert fall å møte arbeidsfolk ansikt til ansikt. De liberale mediene har da også rast mot trailersjåførene og kalt dem «rasister», «fascister» og «kvinnefiendtlige».

Men de hater da også alt som lukter av arbeiderklasse. I Hillary Clintons terminologi er de «deploreables».

Men her er de altså foran parlamentet i Ottawa:

Det later til at redaksjonen i avisa med det stolte navnet Klassekampen ennå ikke har oppdaget den klassekampen trailersjåførene i Canada fører. De burde jo ha sendt bort en av sine mange medarbeidere for å sitte på med en av dem og gitt sine lesere førstehåndsreportasjer. Men den gang ei.

Forrige artikkelDe fundamentale energispørsmål
Neste artikkel«Grønt skifte» dreper industrien