Amerikanske tjenestemenn bekymret for splittelsen mellom Zelensky og militærsjefen

0
Splittelsen øker mellom Zaluzhny og Zelensky

Sprekkene oppsto mellom Zaluzhny og Zelensky sent i fjor, da generalen sa at krigen hadde blitt en fastlåst situasjon.

Av Kyle Anzalone.

11. januar 2024.

Mens den ukrainske krigsinnsatsen har vaklet, har det begynt å oppstå brudd i Kiev mellom topptjenestemenn. Det mest betydningsfulle er splittelsen mellom president Zelensky og sjefen for Ukrainas militære, general Valerij Zaluzhnyj. Splittelsen skremmer amerikanske tjenestemenn.

«Tjenestemenn i Washington er bekymret for at Zelensky og hans hærsjef Zaluzhnyj bremser innsatsen for å utkrystallisere en ny strategi,» melder Bloomberg. «Med et avgjørende gjennombrudd usannsynlig i de kommende månedene, sier Kievs allierte at det er avgjørende å utforme en klar militærstrategi, for hvordan man skal forsvare nåværende posisjoner og deretter bryte gjennom russiske linjer.»

Sprekkene oppsto mellom Zaluzhny og Zelensky sent i fjor, da generalen sa at krigen hadde blitt en fastlåst situasjon. Innrømmelsen betyr at Zelenskys uttalte mål om å gjenerobre de tapte delene av Ukraina er umulig.

Presidenten og hans militære er også uenige om Ukrainas politikk angående verneplikt. Zaluzhny er misfornøyd med det trege tempoet i Zelenskys utvidete verneplikt.

Konflikten mellom Zelensky og det ukrainske forsvaret har brygget seg opp en stund. I oktober rapporterte Time Magazine at tropper hadde ignorert ordre om å rykke frem, selv da disse ordrene kom fra Zelensky.

Militærpersonellet er ikke de eneste ukrainerne som har brutt med presidenten. I fjor sa en rådgiver til Zelensky at presidenten lurte seg selv til å tro at krigen var mulig å vinne. Ordføreren i Kiev, Vitalij Klitsjko, har advart om at Zelensky gjør Ukraina til en autoritær stat.


Originalen til denne artikkelen finner du her:

US Officials Are Concerned About Split Between Zelensky and Military Chief | The Libertarian Institute

Oversatt for steigan.no av Espen B.Øyulvstad


Om Kyle Anzalone

Kyle Anzalone er nyhetsredaktør for Libertarian Institute, opinionsredaktør for Antiwar.com og medvert for Conflict of Interest sammen med Will Porter og Connor Freeman.

Forrige artikkelEU planlegger å delta i krigen i Rødehavet
Neste artikkelEn stormsvale på vindenes evige hav
Kyle Anzalone er nyhetsredaktør for Libertarian Institute, meningsredaktør for Antiwar.com og medvert for Interessekonflikter sammen med Will Porter og Connor Freeman.