Journalist Mona Wikøren: Jeg pushet frykt

0
Journalist Mona Wikøren / foto: hemali

– Vi var i blodtåke, og alle gikk i én retning: Hvem kan spre smitte? Hvor finner vi syndebukkene som bryter reglene?

Av Julia Schreiner Benito.

Jeg gikk på manipulasjonen, jeg var med og lo av andre som var modige, de som prøvde å varsle. Jeg pushet frykt, det er noen drøye erkjennelser.

Jeg hadde pushet et narrativ, nå var jeg dødssyk og møtte det samme narrativet som en vegg.

Fra våren 2020 jobbet Mona som journalist i Agderposten og siden i Fædrelandsvennen. Etter «blodtåken» kom angeren og selvpiskingen. Etter tre doser kom også brystkreft som utviklet seg unormalt raskt. I tillegg fikk Mona kognitiv svikt, hun var sikker på at det var demens. Hun var også overbevist om at både kreften og den kognitive svikten skyldtes vaksinene, men hun visste at helsevesenet ikke ville åpne for den sammenhengen.

– Jeg hadde pushet et narrativ, nå var jeg dødssyk og møtte det samme narrativet som en vegg. Jeg var fortvilet, og jeg stod ganske alene. Jeg var ikke redd for å dø, men for å ikke få fullført det journalistiske gravearbeidet mitt. Og for å ikke få sagt unnskyld.

-Annonse-

Hør Mona Wikøren om

  • Sensurert da hun avdekket rolleblandingen mellom politiet og det som da het Norsk Narkotikapolitiforening. Monas arbeid skulle siden utløse gransking av samarbeidet. Den heter nå Norsk Narkotikaforebyggende forening.
  • Hva som hjalp henne da hun fikk «eksplosiv» brystkreft og kognitiv svikt.
  • Brutaliteten i å innse at hun hadde blitt ført bak lyset og at hun hadde latt det skje.
  • Å tilgi seg selv.
  • En ny forretningsmodell: vinn vinn, en omvendt profittmodell.
  • Den ubetingede kjærligheten vi alle lengter etter.
  • Betydningen av å si unnskyld.
  • Hennes nye nettavis WinkelNews.

Flere episoder av Hemalipodden

Margit Vea: – Fremmedgjøring er vår største trussel.
Pappa Tomas: – Slik ble Maria (25) bedre etter grusomme vaksineskader.
I smerter og utmattet: – Jeg fant meg ikke i at det ikke var noe jeg kunne gjøre selv.
Bli kjent med vagusnerven din!
Jan Raa: – Naturen har svar på vitenskapelige stridsspørsmål.


Denne artikkelen ble først publisert av hemali.

Forrige artikkelStatssekretær Eivind Vad Peterssons «Verdighetsrevolusjon»
Neste artikkelKrigsdagbok del 87 – 30. september til 9. oktober 2023