Israel gjenopptar bombinga av Gaza

0
Israel gjenopptok bombinga av Gaza 1. desember. / Skjermdump fra video.

Etter sju dager med våpenhvile gjenopptok Israel sin bombing av Gaza klokka 05.00 lokal tid 1. desember. Som ventet ga ikke Israel etter for internasjonalt press eller hensynet til de gjenværende israelske gislene. Dette skriver Al Jazeera. Den internasjonale gruppa av meklere, inkludert Qatar, Egypt og USA hadde presset på overfor Israel om en ytterligere forlengelse av våpenhvilen, men til ingen nytte.

Les også: Israel-Palestine live – Israel resumes bombing Gaza after truce expires without extension

Ansarullah i Jemen kunngjorde følgende 30. november:

  • Vi vil gjenoppta militære operasjoner mot Israel i tilfelle det bestemmer seg for å gjenoppta sin aggresjon mot Gaza.
  • Vi vil ikke nøle med å utvide militære operasjoner mot den israelske enheten til å inkludere mål som kanskje ikke forventes på land eller til havs.
  • Vi vil fortsette å hindre israelske skip i Rødehavet og vil ta ytterligere tiltak for å sikre full implementering av denne beslutningen.
  • Militære operasjoner vil opphøre så snart den israelske aggresjonen mot det palestinske folket i Gaza stopper.
Militærparade i Jemen.

Israel innrømmer at de drepte sine egne på Nova musikkfestival

En israelsk politietterforskning av Hamas-angrepet på musikkfestivalen Nova nær Gaza-grensen 7. oktober avslørte at et israelsk angrepshelikopter drepte noen av deltakerne, rapporterte Haaretz 18. november. 

Ifølge en politikilde har en etterforskning av hendelsen vist at et israelsk kamphelikopter som ankom stedet fra Ramat David-basen skjøt mot Hamas-krigere og andre palestinere som krysset grensegjerdet fra Gaza til Israel, men også skjøt mot noen av israelerne som deltok på musikkfestivalen. Ifølge politiet ble 364 mennesker drept der.

Det israelske militæret og redningstjenestene hevdet tidligere at 260 israelere ble drept på festivalen, alle av Hamas og palestinere i en bevisst massakre. Men dette er den første erkjennelsen av at israelske styrker drepte noen av sine egne.

Tidligere rapporter i israelske medier avslørte at israelske styrker drepte israelske sivile i Be’eri, en bosetning også nær Gaza-grensen. I det tilfellet holdt Hamas-krigere israelere fanget i hjemmene. Da det israelske militæret ankom, åpnet det ild, blant annet ved å skyte stridsvogngranater, og drepte både israelske fanger og Hamas-krigere.

Forrige artikkelMidtøsten ved et vendepunkt
Neste artikkelNew York Times: Israel visste om Hamas’ angrepsplaner over ett år før