«Bitten» – historien hvordan de hemmelige tjenestene i USA gjorde flått til et våpen

0
Kris Newby.

Kris Newbys bok Bitten: The Secret History of Lyme Disease and Biological Weapons

Av Jay Bhattacharya.

Publisert på Twitter / X

Jeg er nettopp ferdig med Kris Newbys (@krisnewby) Bitten, som forteller historien til den amerikanske regjeringens hemmelige program på 1950- og 1960-tallet for å gjøre flått til et våpen for å levere dødelige bakterier for å gjøre intetanende befolkninger i verden sjuke.

Newby, en talentfull journalist og vitenskapsskribent, strukturerer historien sin rundt en biografi om WIlly Burgdorfer, den sveitsisk-amerikanske forskeren som oppdaget borellia burgdorferi, en spiroketbakterie som ofte finnes hos pasienter med borreliose.

Det er en utrolig, irriterende og velskrevet bok som er verdt tiden din.

Noen lærdommer:

1. Det amerikanske biomedisinske forskningsinstituttet på midten av 1900-tallet var psykopatisk, og omfavnet helhjertet hensynsløse, dødelige undersøkelser i navnet til å utvikle vaksiner og biovåpen.

2. Det er mulig (og kanskje sannsynlig, men ikke bevist) at fremveksten og spredningen av borreliose kan ha vært forårsaket av dette forskningsprogrammet, som inkluderte store friluftstester av bevisst infiserte flått på amerikansk jord.

3. Biovåpenprogrammet brukte kombinasjoner av virus og bakterier som infiserte den samme flåtten for å skjule kroppens immunrespons mot infeksjon fra påvisning ved standard medisinske tester.

4. Lyme-sykdom og relaterte syndromer er sannsynligvis forårsaket av mer enn bare borellia burgorferi. Newby argumenterer for at det også dreier seg om en lite kjent rickettsia-bakterie som Willy Burgdorfer studerte, som han kalte den «sveitsiske agenten.»

5. De økonomiske interessene til biomedisinske forskere og testselskaper som driver med feiltester – sammen med deres kontroll over de offisielle uttalelsene og politikken til National Institute of Health og US Infectious Disease Society of America – har støpt på plass en diagnostisk doktrine som har ført til at utallige pasienter med borreliose har blitt feildiagnostisert og narret til å ikke tro på symptomene de lider av.

Avsluttende tanke: lignende tendenser innen biomedisinsk forskning og medisinske virksomheter eksisterer fortsatt og kan bidra til å forklare mange ting om covid-pandemien.

Historien gjentar seg ikke, men den rimer.


Bitten: The Secret History of Lyme Disease and Biological Weapons

Kris Newby er en prisvinnende vitenskapsforfatter og seniorprodusent av Lyme disease-dokumentaren UNDER OUR SKIN, som hadde premiere på Tribeca Film Festival og var en Oscar-semifinalist i 2010. Boka hennes BITTEN vant tre internasjonale bokpriser for journalistikk og narrativ sakprosa. Hun har to grader i ingeniørfag: en bachelorgrad fra University of Utah og en mastergrad fra Stanford University. Hun har tidligere jobbet som vitenskaps-/teknologiskribent for Stanford Medical School, Apple og andre Silicon Valley-selskaper. Hun jobber for tiden med en andre bok.

Du finner hennes nettside her.


The Man Who Talked Back: Jay Bhattacharya On the Fight against COVID Lockdowns

What Happened: Dr. Jay Bhattacharya On 19 Months Of COVID

Forrige artikkel«Israel høster organer fra palestinske kropper», hevder Gaza-tjenestemenn
Neste artikkelAnsatt i det ukrainske forsvarsdepartementet arrestert for millionbedrageri