«Israel høster organer fra palestinske kropper», hevder Gaza-tjenestemenn

0
Bilde og overskrift: Euro-Med Human Rights Monitor

Tjenestemenn i Gaza har anklaget Israel for å høste organer fra avdøde palestinere før de overleveres, med henvisning til betydelige endringer. I forrige måned oppfordret Euro-Med Human Rights Monitor til opprettelsen av en uavhengig internasjonal granskningskomité på mistanke om organtyveri.

The New Arab Staff – 27. desember 2023

Israel har høstet organer fra likene av palestinere, sa lokale myndigheter i Gaza sent tirsdag, etter å ha mottatt dusinvis av lik av drepte palestinere fra israelske styrker.

En undersøkelse av likene viste at det var gjort betydelige endringer på dem, med tegn på tyveri av organer fra lik, sa det Gaza-baserte mediekontoret i en uttalelse, og oppfordret til en internasjonal etterforskning.

Likene ble overlevert til myndighetene i Gaza uten noen identifisering av de døde, opplyser mediekontoret, som legger til at israelske styrker nekter å avsløre hvor likene kom fra.

BESLEKTET

Israelske styrker arresterer og mishandler palestinere på Gaza stadion

Uttalelsen sa også at dette ikke var den første slike hendelsen siden Israels krig mot Gaza begynte 7. oktober, og la til at det hadde vært tidligere hendelser med kropper som manglet organer og kropper gravd opp fra kirkegårder.

Uttalelsen fordømte «tausheten» og passiviteten til internasjonale organisasjoner som opererer i Gaza, inkludert Den internasjonale Røde Kors-komiteen.

Israelske myndigheter har foreløpig ikke kommentert påstandene.

Tidlig tirsdag overleverte Israel likene av dusinvis av rundt 80 palestinere drept av IDF-styrker i Gaza. De antas enten å ha blitt arrestert av israelske styrker under bakkeoperasjoner og deretter drept, eller at kroppene deres ble tatt etter å ha blitt drept i angrep.

Gazas helsedepartement sa at de mottok likene av de drepte palestinerne gjennom grenseovergangen Karam Abu Salem (Kerem Shalom) ved Israel, tidligere tirsdag.

Nyhetsnettverket Quds melder at likene skal begraves i massegraver.

Direktøren for Mohammed Yousef El-Najar-sykehuset i Rafah by, Marwan Al-Hams, sier at FN har informert dem om at likene ville bli overlevert av Israel.

«Likene kom inn i en container, noen intakte, mens andre var i biter, og noen andre hadde råtnet,» sa han.

I forrige måned oppfordret Euro-Med Human Rights Monitor til opprettelsen av en uavhengig internasjonal granskningskomité på mistanke om organtyveri.

Euro-Med Monitor hadde dokumentert den israelske styrkens konfiskering av dusinvis av døde kropper fra Al-Shifa Medical Complex og det indonesiske sykehuset på den nordlige Gazastripen, og andre fra nærheten av den såkalte «trygge korridoren» (Salah al-Din-veien), utpekt for fordrevne på vei til de sentrale og sørlige delene av stripen.

BESLEKTET

Likene av familier «henrettet» av Israel funnet på Gaza-skole

Ifølge Euro-Med Monitor gravde israelske styrker også opp og konfiskerte lik fra en massegrav som ble gravd i midten av november, på en av Al-Shifa Medical Complex sinegårdsplasser.

Mens dusinvis av lik ble overlevert til Den internasjonale Røde Kors-komiteen, som i sin tur transporterte dem til den sørlige Gazastripen for å fullføre begravelsesprosessen, holder den israelske hæren fortsatt likene av dusinvis av døde mennesker.

Israels angrep på den beleirede Gazastripen, som begynte 7. oktober, har drept over 21.110 palestinere – for det meste kvinner og barn – og etterlatt minst 55.243 sårede.


Denne artikkelen er hentet fra The New Arab:

Israel ‘stealing organs from dead bodies in Gaza’: officials

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Se også The Grayzone:

Oppslag om organtyveri fra Euro Med Human Rights Monitors hjemmeside:

Int’l committee must investigate Israel’s holding of dead bodies in Gaza​


Kommentar:

Nå som Sør-Afrika har anmeldt Israel til Den internasjonale domstolen med anklager om folkemord, er det vel naturlig at Euro Med Human Rights Monitor overleverer sitt materiale til domstolen.

Sør-Afrika reiser sak mot Israel for Den internasjonale domstolen

Forrige artikkelJacques Delors ødela den europeiske venstresiden
Neste artikkel«Bitten» – historien hvordan de hemmelige tjenestene i USA gjorde flått til et våpen
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.