Timeglasset renner ut for USAs blinde støtte til Israel

0
Boligområde i Gaza slik Israel ønsker det.

Tjenestemenn i Washington sier at Det hvite hus begynner å føle heten fra opinionen på grunn av sin blinde støtte til israelske grusomheter i Gaza.

USAs president Joe Biden og hans topprådgivere har utstedt en advarsel til Israel under private samtaler om økende vanskeligheter på den internasjonale scenen på grunn av omfanget av de krigsforbrytelsene Israel har begått i Gaza.

Ifølge CNN har Biden, forsvarsminister Lloyd Austin og utenriksminister Antony Blinken uttalt til Israel at «uthuling av støtten vil få alvorlige strategiske konsekvenser for Israels forsvarsstyrkes operasjoner mot Hamas». 

US warns Israel amid Gaza carnage it doesn’t have long before support erodes

Den amerikanske nyhetskanalen sier også at folk i administrasjonen tror at tida er i ferd med å renne ut for Israel å holde løftet om å slå ut Hamas før den globale forargelsen over de humanitære lidelsene koker over og støtten til Israel er fullstendig tapt. 

Tjenestemenn sier at dette øyeblikket kan komme «heller før enn seinere».

Biden og hans nasjonale sikkerhetsteam ble overrasket, fortalte to kilder nært saken til CNN, av de nylige angrepene på Jabalia flyktningleiren. Kildene sa at Biden «ikke likte dette i det hele tatt.» 

«Problemet for [Israel] er at kritikken blir høyere, ikke bare blant deres kritikere, men fra deres beste venner,» sa en av tjenestemennene.  

Kildene la til at Biden fortalte Israels statsminister Benjamin Netanyahu at bildene av palestinske kvinner og barn som blir dratt ut fra ruinene på grunn av israelske luftangrep kan «begrense Israels mulighet til å fortsette med sin nåværende operasjon».  

Hassan Nasrallah: «Amerika fører krigen i Gaza»

I sin tale om situasjonen sa Hezbollahs leder Hassan Nasrallah at Hezbollah «ikke er skremt» av krigsskipene Washington har utplassert til det østlige Middelhavet og understreket at «alle alternativer er på bordet» på den libanesiske fronten.

«Washington er helt og holdent ansvarlig for krigen i Gaza, mens Israel bare er et verktøy. USA forhindrer fordømmelsen av Israel i FNs sikkerhetsråd og en våpenhvile i Gaza,» sa Nasrallah 3. november.

Den libanesiske motstandslederen erklærte «Hezbollah er ikke skremt» av utplasseringen av nesten et dusin amerikanske krigsskip til det østlige Middelhavet. «Deres flåter skremmer oss ikke, og har heller aldri gjort det, og vi er klare for dem,» understreket Nasrallah.

Deretter henvendte han seg direkte til amerikanske planleggere og sa til dem: «Dere kan stoppe aggresjonen mot Gaza fordi dette er noe dere har sluppet løs. Den som ønsker å forhindre en regional krig, må skynde seg å stoppe denne aggresjonen.»

«Det som nå skjer i Gaza er ikke en vanlig krig, den er ikke som de tidligere krigene. Dette er en avgjørende konflikt,» la Hezbollah-lederen til.

«Jeg sier til israelerne, hvis dere vurderer å gjennomføre et forebyggende angrep mot Libanon, vil det være den mest tåpelige feilen dere gjør i hele deres eksistens,» sa Hassan Nasrallah under sin fredagstale.

Forrige artikkelVestlige ledere har skjønt at de taper krigen i Ukraina og vil forhandle med Russland
Neste artikkel«Mission Impossible»