«Mission Impossible»

0
Av Niels Gerhard Johansen.

Av Niels Gerhard Johansen.

Uten noen fredelig løsning i sikte, fortsetter voldsspiralen mellom staten Israel og Hamas og når nye grufulle høyder. Senest topper Netyanahu utviklingen med direkte angrep på sivile i stor skala, fastlåst i blind tro på at problemet løses når bare den siste palestiner er borte. Da er det viktig å huske på at politiske ledere ofte er i utakt med egen befolkning og det minner meg om vittigheten jeg ble fortalt meg av en rabbiner her i Norge for en del år siden:

«Gud fikk nok av menneskers dumheter og besluttet å gjøre slutt på skaperverket sitt. Gud inviterte den amerikanske presidenten, den kinesiske partiformannen og Netyanahu slik at de kunne overbringe budskapet til befolkningene deres.

Den amerikanske presidenten sa til folket sitt: «Jeg har en god nyhet og en dårlig nyhet: Gud eksisterer, men den dårlige nyheten er at han er gått lei og vil utslette planeten.»

Den kinesiske partiformann sa til folket sitt: Jeg har to dårlige nyheter: «Gud eksisterer og han er gått lei og vil utslette planeten.»

Netyanahu sa til folket sitt: «Jeg har to gode nyheter: Gud eksisterer og palestinerne kommer aldri til å få sin egen stat…»

Med vennlig hilsen

Niels Gerhard

Samfunnsengasjert satirekunstner

Forrige artikkelTimeglasset renner ut for USAs blinde støtte til Israel
Neste artikkelOgså vårt naboland Finland er en vasallstat
Niels Gerhard Johansen
Niels Gerhard Johansen ble født i Danmark, bokstavelig talt i et kunstgalleri - faren var en profesjonell kunstner og drev et galleri og et verksted i kjelleren i familiens hjem. Som kunstner er han sjøllært og han legger vekt på sin egen observasjonssans og mitt ønske om å lage portretter og surrealistiske motiver. Han studerte på konservatorskolen ved Det Kongelige Kunstakademi i København. Av yrke er han malerikonservator har nå en stilling ved Norsk Folkemuseum. Hans nettside er her: https://nielsgerhard.wixsite.com/website