Studie: Millliarder av DNA-rester i en eneste vaksinedose

0
Illustrasjon: Shutterstock

En ny preprintstudie som er klar til fagfellevurdering har funnet milliarder av gjenværende DNA-fragmenter i COVID-19 mRNA-vaksineglass, skriver The Epoch Times.

Preprintstudien fant milliarder av gjenværende DNA-fragmenter i COVID-19 mRNA-vaksineampullene. Hovedforfatteren av studien, molekylærvirolog David Speicher, som har en doktorgrad i virologi, sa til Epoch Times at studien deres er «den største studien» på gjenværende DNA i COVID-19-vaksiner til dags dato.

«I studien vår målte vi DNA-kopier av spike, ori (origin of replication, replikasjonsopprinnelse) og SV40-forsterkergener,» sa han til Epoch Times. «Mengde av SV40 enhancer-promoter, ori og virusspike i Pfizer er opptil 186 milliarder kopier per dose».

Det han refererer til er DNA-sekvensen til SARS-CoV-2 piggproteinet, som kan transkriberes til pigg-mRNA som skal brukes i COVID-19 mRNA-vaksinene som skal oversettes til piggprotein. De to andre DNA-ene – SV40-enhancergener og ori – hjelper til med å lette replikasjonen av spike-DNA.

De endelige mRNA-vaksinene bør imidlertid bare inkludere RNA og ikke gjenværende DNA-instruksjoner for spikeproduksjon.

Forskerne sekvenserte genmaterialet i 27 mRNA-vaksineglass fra 12 forskjellige partier. Nitten hetteglass var fra Moderna, og åtte var fra Pfizer.

«Ytterligere arbeid er nødvendig for å undersøke om noe i disse vaksinene faktisk integreres i det menneskelige genomet og hvilken effekt det kan ha,» skrev hovedforfatteren.

Hvorfor skulle det være DNA i mRNA-vaksiner?

mRNA-vaksinene er laget av DNA.

Opprinnelig rapporterte Pfizer at de ville bruke en PCR-maskin for å produsere DNA for mRNA-vaksinene. PCR-maskinen ville først lage mange kopier av DNA, og deretter ville det samme DNA bli sekvensert til RNA. Men fordi denne prosessen ikke ville være rask nok til å møte kravene, kunngjorde Pfizer at de ville bruke bakterier til å masseprodusere spike-DNAet i stedet. DNAet som ble produsert fra bakteriene vil deretter bli høstet og sekvensert til RNA i en maskin. Modernas produksjonsrapport som ble levert til European Medicine Agency viste også at selskapet brukte plasmid-DNA for å produsere vaksinene. Et plasmid er en tråd av sirkulært DNA som er vanlig for bakterier og visse parasitter. Plasmider er sirkulære, mens menneskelig DNA er lineært.

Å bruke bakterier til å produsere gener og proteiner er en standard bioteknologisk prosess som brukes i produksjonen av legemidler.

For å få bakteriene til å replikere spikeprotein-DNA, må forskerne først introdusere spikeprotein-DNA i bakteriene. Når bakteriene formerer seg, øker også piggprotein-DNAet de bærer.

Spike DNA kan imidlertid ikke introduseres alene. Andre sekvenser – slik som ori, som signaliserer for DNA-replikasjon; SV40 enhancer-genet, som oppmuntrer til mer DNA-replikasjon; og et antibiotikaresistensgen, som hjelper forskere med å identifisere bakteriene som har tatt opp genet – alle vil bli introdusert sammen i et sirkulært bakterielt DNA.

Det skal bemerkes at SV40-enhancer-genet er en genetisk sekvens fra polyomavirus simian virus 40 (SV40), et DNA-virus som er kjent for å forårsake kreft hos laboratoriedyr. Genet er ikke selve SV40-viruset.

Når mRNA og DNA er høstet fra bakteriene, er det meningen at DNA skal fjernes.Det ble imidlertid ikke ryddet effektivt, slik milliarder av kopier av spike-, ori- og SV40-forsterker-DNA oppdaget i Pfizer-ampullene antyder. Flere millioner kopier av ori- og spike-DNA ble også funnet i Moderna-ampullene, men SV40-enhancer-genet ble ikke oppdaget.

Hvorfor DNA-urenheter i mRNA-vaksiner er bekymringsverdig

Fremmed DNA introdusert i cellen sammen med mRNA er i fare for å bli forvekslet med menneskelig DNA. Hvis den er det, kan den integreres i cellens blåkopi.Tilstedeværelsen av SV40-forsterkergener øker risikoen for DNA-integrasjon, sa hovedforfatteren, og siterer en studie publisert i 1999 som fant maksimal transport av DNA ved bruk av SV40-forsterkeren. Toppperioden for SV40-forskning, når det gjelder den totale publiseringsraten, strakte seg fra 1980-tallet til 1999. Hvis DNA for piggprotein er integrert i vertsgenomet, vil cellene for alltid inneholde piggproteinsekvenser. Integrering av fremmed DNA i det menneskelige genomet kan også forårsake kreft, som vist i studier av viral DNA-integrasjon .

SV40 enhancer-genet er svært kontroversielt innen vaksinasjonsfeltet fordi det kommer fra et virus knyttet til kreft.

Forrige artikkelReligion og elefanter
Neste artikkelKrigsdagbok del 83 – 6. til 9. september 2023
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.