Israels endelige løsning for palestinerne

0
Bad Moon Rising – by Mr. Fish
Av Chris Hedges.

Sheerpost, 5. november 2023.

Når jødiske ekstremister, fanatiske sionister, religiøse ildsjeler, ultranasjonalister og kryptofascister i apartheidstaten Israel sier at de vil utslette Gaza fra jordens overflate, så tro dem.

Jeg dekket fødselen til den jødiske fascismen i Israel. Jeg rapporterte om ekstremisten Meir Kahane, som ble utestengt fra å stille til valg og hvis Kach-parti ble forbudt i 1994 og erklært som en terrororganisasjon av Israel og USA. Jeg deltok på politiske stevner holdt av Benjamin Netanyahu, som mottok overdådig finansiering fra høyreorienterte amerikanere, da han stilte opp mot Yitzhak Rabin, som forhandlet fram en fredsløsning med palestinerne. Netanyahus støttespillere sang «Død over Rabin». De brente et bilde av Rabin kledd i en naziuniform. Netanyahu marsjerte foran i en falsk begravelse for Rabin. 

Statsminister Rabin ble myrdet 4. november 1995 av en jødisk fanatiker. Rabins enke, Lehea, beskyldte Netanyahu og hans støttespillere for drapet på ektemannen.

Netanyahu, som først ble statsminister i 1996, har brukt sin politiske karriere på å pleie jødiske ekstremister, inkludert Avigdor LiebermanGideon Sa’arNaftali Bennett og Ayelet Shaked. Faren hans, Benzion – som jobbet som assistent for den sionistiske pioneren Vladimir Jabotinsky, som Benito Mussolini omtalte som «en god fascist» – var en leder i Herut-partiet som ba den jødiske staten om å ta hele landet i det historiske Palestina. Mange av de som dannet Herut-partiet utførte terrorangrep under krigen i 1948 som etablerte staten Israel. Albert Einstein, Hannah Arendt, Sidney Hook og andre jødiske intellektuelle beskrev Herut-partiet i en uttalelse som ble publisert i The New York Times som et «politisk parti som er nært beslektet i sin organisasjon, metoder, politiske filosofi og sosiale appell til nazistiske og fascistiske partier.»

Det har alltid vært en stamme av jødisk fascisme innenfor det sionistiske prosjektet. Nå har den tatt kontroll over den israelske staten.

«Venstresiden er ikke lenger i stand til å overvinne den giftige ultranasjonalismen som har utviklet seg her,» advarte Zeev Sternhell, en Holocaust-overlevende og Israels fremste autoritet på fascisme, i 2018 og sa at «den typen hvis europeiske belastning nesten utslettet et flertall av jødiske mennesker.» Sternhell la til, «[vi ser ikke bare en voksende israelsk fascisme, men rasisme i likhet med nazismen i dens tidlige stadier.» 

Beslutningen om å utslette Gaza har lenge vært drømmen til Israels kryptofascister, arvinger etter Kahanes bevegelse. Disse jødiske ekstremistene, som utgjør den regjerende koalsjonsregjeringen, orkestrerer folkemordet i Gaza, hvor hundrevis av palestinere dør daglig. De forkjemper ikonografien og språket til deres hjemmelagde fascisme. Jødisk identitet og jødisk nasjonalisme er de sionistiske versjonene av blod og jord, Blut und Boden. Jødisk overherredømme er helliget av Gud, det samme er slaktingen av palestinerne, som Netanyahu sammenlignet med de bibelske ammonittene, som ble massakrert av israelittene. Fiender – vanligvis muslimer – som er beregnet til utryddelse, er undermennesker som legemliggjør ondskap. Vold og trusselen om vold er de eneste kommunikasjonsformene de utenfor den magiske sirkelen til jødisk nasjonalisme forstår. Millioner av muslimer og kristne, inkludert de med israelsk statsborgerskap, skal renses ut. 

Et lekket 10-siders dokument fra det israelske etterretningsdepartementet datert 13. oktober 2023 anbefaler tvangsmessig og permanent overføring av Gazastripens 2,3 millioner palestinske innbyggere til Egypts Sinai-halvøy. 

Det er en alvorlig feil å ikke ta de bloddrypende oppfordringene om engrosutryddelse og etnisk rensing av palestinerne på alvor. Denne retorikken er ikke ment i noen overført betydning. Det er en bokstavelig resept. Netanyahu beskrev i en tweet, som senere ble fjernet,  kampen med Hamas som en «kamp mellom lysets barn og mørkets barn, mellom menneskeheten og jungelens lov». 

Disse jødiske fanatikerne har begynt sin versjon av den endelige løsningen på det palestinske problemet. De slapp 12.000 tonn eksplosiver på Gaza i løpet av de to første ukene av angrepet for å utslette minst 45 prosent av Gazas boligenheter, ifølge FNs humanitære kontor. De har ingen intensjoner om å bli avledet, selv ikke av Washington.

«Det ble tydelig for amerikanske tjenestemenn at israelske ledere mente at store sivile tap var en akseptabel pris i den militære kampanjen,» rapporterte New York Times.

«I private samtaler med amerikanske kolleger refererte israelske tjenestemenn til hvordan USA og andre allierte makter tydde til ødeleggende bombeangrep i Tyskland og Japan under andre verdenskrig – inkludert slippet av de to atomstridshodene i Hiroshima og Nagasaki – for å prøve å beseire disse landene», fortsatte avisen.

Målet er et «rent» Israel, renset for palestinske forurensninger. Gaza skal bli en ødemark. Palestinerne i Gaza vil bli drept eller tvunget inn i flyktningleirer over grensen til Egypt. Messiansk forløsning vil finne sted når palestinerne blir utvist. Jødiske ekstremister krever at Al-Aqsa-moskeen – den tredje helligste helligdommen for muslimer, bygget på ruinene av det jødiske andre tempelet, som ble ødelagt i 70 e.Kr. av den romerske hæren – skal rives. Moskeen skal erstattes av et «tredje» jødisk tempel, et grep som vil sette den muslimske verden i brann. Vestbredden, som ildsjelene kaller «Judea og Samaria», vil formelt bli annektert av Israel. Israel, styrt av de religiøse lovene pålagt av de ultraortodokse Shas og United Torah Judaism partiene, vil være en jødisk versjon av Iran.

Det er et kort skritt til total israelsk kontroll over palestinsk land. Israels ulovlige jødiske bosetninger, begrensede militære soner, stengte motorveier og hærforbindelser har beslaglagt over 60 prosent av Vestbredden, og gjort palestinske byer og landsbyer til omringede gettoer. Det er over 65 lover som direkte eller indirekte diskriminerer palestinske statsborgere i Israel og de som bor i de okkuperte områdene. Kampanjen med vilkårlig drap på palestinere på Vestbredden, mange av useriøse jødiske militser, sammen med riving av hus og skoler og beslagleggelsen av gjenværende palestinsk land vil eksplodere. Over 133 palestinere har blitt drept på Vestbredden av den israelske hæren og jødiske bosettere siden inngrepet fra Hamas 7. oktober, og tusenvis av palestinere har blitt samlet opp av det israelske militæret, slåttydmyket og fengslet.

Samtidig retter Israel seg mot «jødiske forrædere» som nekter å omfavne den demente visjonen til de regjerende jødiske fascistene og som fordømmer statens forferdelige vold. Fascismens kjente fiender – journalister, menneskerettighetsforkjempere, intellektuelle, kunstnere, feminister, liberale, venstresiden, homoseksuelle og pasifister – er allerede mål for angrepene. Rettsvesenet, i henhold til planer lagt frem av Netanyahu, vil bli kastrert. Offentlig debatt vil visne. Sivilsamfunnet og rettsstaten vil opphøre å eksistere. De som er stemplet som «illojale» vil bli deportert.

Fascister respekterer ikke livets hellighet. Mennesker, selv fra sin egen stamme, kan brukes til å bygge deres forvirrede utopi. De ildsjelene ved makten i Israel kunne ha byttet ut gislene som Hamas holdt med de tusenvis av palestinske gislene som ble holdt i israelske fengsler, og det er grunnen til at de israelske gislene ble tatt. Og det er bevis på at i de kaotiske kampene som fant sted da militante Hamas kom inn i Israel, bestemte det israelske militæret seg for å angripe ikke bare Hamas-krigere, men de israelske fangene sammen med dem. 

«Flere nye vitnesbyrd fra israelske vitner til Hamas’ overraskelsesangrep på Sør-Israel 7. oktober legger til økende bevis på at det israelske militæret drepte sine egne borgere mens de kjempet for å nøytralisere palestinske våpenmenn,» skriver Max Blumenthal i The Grayzone.

Tuval Escapa, et medlem av sikkerhetsteamet for Kibbutz Be’eri, bemerker Blumenthal, opprettet en hotline for å koordinere mellom kibbutz-innbyggere og den israelske hæren. 

Escapa fortalte den israelske avisen Haaretz at da desperasjonen begynte å sette inn, «tok kommandantene i feltet vanskelige beslutninger – inkludert beskytning av hus og deres beboere for å eliminere terroristene sammen med gislene.»

Avisen rapporterte at israelske befal var «tvunget til å be om et luftangrep» mot sitt eget anlegg inne på Erez-krysset til Gaza «for å slå tilbake terroristene» som hadde tatt kontroll. Den basen huset offiserer og soldater fra den israelske siviladministrasjonen.

Israel innførte i 1986 en militærpolitikk kalt Hannibal-direktivet, tilsynelatende oppkalt etter den karthaginske generalen som forgiftet seg selv i stedet for å bli tatt til fange av romerne, etter at to israelske soldater ble tatt til fange av Hizbollah. Direktivet er utformet for å forhindre at israelske tropper faller i fiendens hender gjennom maksimal bruk av makt, selv på bekostning av å drepe de fangede soldatene og sivile. 

Direktivet ble satt i verk under det israelske angrepet på Gaza i 2014 kjent som Operation Protective Edge. Hamas-krigere fanget 1. august 2014 en israelsk offiser, løytnant Hadar Goldin. Som svar slapp Israel  mer enn 2000 bomber, missiler og granater på området der han ble holdt. Goldin ble drept sammen med over 100 palestinske sivile. Direktivet ble visstnok opphevet i 2016.

Gaza er starten. Vestbredden er neste.  

Israelere som heier på det palestinske marerittet vil snart måtte tåle et eget mareritt.


MERKNAD TIL SCHEERPOST-LESERE FRA CHRIS HEDGES:  Det er nå ingen mulighet igjen for meg å fortsette å skrive en ukentlig spalte for ScheerPost og produsere mitt ukentlige TV-program uten din hjelp. Murene nærmer seg, med oppsiktsvekkende hurtighet, mot uavhengig journalistikk , med elitene, inkludert elitene fra Det demokratiske partiet, som krever mer og mer sensur. Bob Scheer, som driver ScheerPost på et stramt budsjett, og jeg vil ikke vakle i vår forpliktelse til uavhengig og ærlig journalistikk, og vi vil aldri sette ScheerPost bak en betalingsmur, kreve et abonnement for det, selge dataene dine eller akseptere reklame. Vær så snill, hvis du kan, registrer deg på  chrishedges.substack.com  slik at jeg kan fortsette å legge ut min nå ukentlige mandagsspalte på ScheerPost og produsere mitt ukentlige TV-program, The Chris Hedges Report.

Forrige artikkelOpiumproduksjonen i Afghanistan falt med 95% etter at USA trakk seg ut
Neste artikkelEkspertene enige: «Klimautvalgets rapport frakoplet virkeligheten»
Chris Hedges
Chris Hedges er en Pulitzer-prisvinnende journalist som var utenrikskorrespondent i femten år for The New York Times, hvor han fungerte som Midtøsten-byråsjef og Balkan-byråsjef for avisa. Han har tidligere jobbet i utlandet for The Dallas Morning News, The Christian Science Monitor og NPR. Han er programleder for showet The Chris Hedges Report.