Europas «grønne» energiboble brister når Siemens tar på seg 15 milliarder euro i gjeld

0
Hver tredje av vindturbinene til Siemens Gamesa er defekte. Bildet er manipulert.

Siemens Energy har tatt på seg gjeld for å beskytte sin bærekraftige virksomhet. Energidivisjonen til Siemens Energy AG, som er den største enheten i det tyske ingeniørselskapet Siemens, har inngått en avtale verdt 15 milliarder euro med en gruppe banker, den tyske regjeringen og dens aksjonær Siemens AG, for å kompensere for de betydelige tapene fra sin vindturbindrift. For å forstå omfanget av problemet, er det verdt å merke seg at 15 milliarder euro betyr mer enn den russiske gassgiganten Gazproms 2022 nettoresultat på 12 milliarder dollar.

Private banker har lovet 12 milliarder euro i garantier til Siemens Energy som en del av avtalen. Statlige garantier på €7,5 milliarder vil støtte dette, mens de resterende €3 milliarder kommer fra salg av noen av deres lukrative eiendeler. Denne kombinerte innsatsen vil hjelpe Siemens Energy i jakten på nye kontrakter.

Siemens Energys store tap er sentrert innenfor Gamesa-divisjonen, ansvarlig for produksjonen av vindturbiner. Turbinenes kvalitet, eller manglende sådan, er Gamesas hovedproblem, noe som krever konstante reparasjoner. Gamesa styrer mot et tap på 4,6 milliarder euro i år, med mulighet for å bli lønnsomt i 2026. Likevel uttrykker investorer sin tvil om en rask utgang fra krisen.

En tredjedel av selskapets operative vindturbiner er defekte, noe som fører til en pågående krise som må håndteres umiddelbart. Videre forverrer problemer med turbinene situasjonen. Problemene stammer fra komplikasjoner med rotorbladene og lagrene, noe som fører til at komponenter svikter og sprekker oppstår.

Hvem eier Siemens?

Oljefondet er altså så elskverdig å ta noe av dette tapet.

Forrige artikkelIsraels krig mot sykehus
Neste artikkelVindkraft i flau vind, men Statkraft vil ha mer