Israels krig mot sykehus

0
Eve of Destruction - av Mr. Fish

Israel gjennomfører en kampanje for å gjøre Gaza ubeboelig. Denne kampanjen inkluderer ødeleggelse av alle Gazas sykehus. Budskapet Israel sender er tydelig – Ingen steder er trygge. Blir du værende dør du.

Av Chris Hedges.

Israel angriper ikke sykehus i Gaza fordi de er «Hamas kommandosentraler». Israel ødelegger systematisk og bevisst Gazas medisinske infrastruktur som en del av en brent jord-kampanje for å gjøre Gaza ubeboelig og eskalere en humanitær krise. De har til hensikt å tvinge 2,3 millioner palestinere over grensen til Egypt hvor de aldri vil komme tilbake fra.

Israel har ødelagt og nesten tømt Al Shifa-sykehuset i Gaza by. Det indonesiske sykehuset i Beit Lahia er neste. Israel utplasserer tanks og pansrede kjøretøy rundt sykehuset, har skutt inn i bygningen og drept tolv mennesker.

Dreieboken er velkjent. Israel kaster ut løpesedler over et sykehus som ber folk om å forlate sykehuset fordi det er en base for «Hamas terroraktiviteter». Tanks og artillerigranater river bort deler av sykehusveggene. Ambulanser sprenges i luften av israelske missiler. Strøm og vann kuttes. Tilgangen på medisinsk utstyr er blokkert. Det er ingen smertestillende medisiner, antibiotika eller oksygen. De mest sårbare, de for tidlig fødte spedbarna i kuvøse, og de alvorlig syke dør. Israelske soldater med våpen i hånd raider sykehuset og tvinger alle ut.

Det er dette som fant sted på Al Shifa sykehuset. Det er dette som fant sted på Al Rantisi barnesykehus. Det er dette som fant sted ved Gazas viktigste psykiatriske sykehus. Det er dette som fant sted på Nasser sykehus. Det er dette som fant sted ved de andre sykehusene som Israel har ødelagt. Og det er dette som vil skje på de få sykehusene som gjenstår.

Israel har stengt 21 av Gazas 35 sykehus, inkludert Gazas eneste kreftsykehus. Sykehusene som fortsatt er i drift har alvorlig mangel på grunnleggende medisiner og forsyninger. Et etter et blir sykehusene tatt ut. Snart er det ingen helsetilbud igjen. Dette finner sted etter en plan.

Titusenvis av livredde palestinere, tvunget til å evakuere av Israel, hjemmene deres sprengt i grus, søker tilflukt fra den nådeløse bombingen ved å campe ute i og rundt Gazas sykehus. De håper de medisinske sentrene ikke blir målrettet av Israel. Hvis Israel hadde fulgte Genève-konvensjonene, ville de hatt rett i å håpe. Men Israel fører ikke krig. De utfører et folkemord. Og i et folkemord blir en befolkning, og alt som opprettholder en befolkning, utslettet.

I et illevarslende tegn på at Israel vil vende seg mot palestinerne på Vestbredden når det er ferdig med å flate ut Gaza, har pansrede kjøretøy omringet minst fire sykehus på Vestbredden. Ibn Sina sykehuset og Øst-Jerusalem sykehuset har blitt raidet av israelske soldater.

Israels settler-kolonistat ble grunnlagt på løgner og opprettholdes av løgner. Og nå, når den er dystert fast bestemt på å utføre den verste slaktingen og etniske rensingen av palestinere siden Nakbaen i 1948, eller «katastrofen», der 750 000 palestinere ble etnisk renset og jødiske militser gjennomførte rundt 50 massakrer, spytter den ut de ene groteske absurditeten etter den andre. De snakker om palestinere som en dehumanisert masse. Det er ingen mødre, fedre, barn, lærere, leger, advokater, kokker, poeter, drosjesjåfører eller butikkeiere. I det israelske leksikonet er palestinere én eneste infeksjon som må utryddes.

Se denne videoen av israelske skolebarn som synger «Vi vil tilintetgjøre alle» i Gaza.
Hitler Jugend sang sanger som dette om jøder.

YouTube player

De som går i gang med massedrapsprosjekter lyver for å unngå å demoralisere sin egen befolkning, lurer ofrene til å tro at ikke alle av dem vil bli utryddet og hindrer eksterne krefter fra å gripe inn. Nazistene hevdet at jøder pakket på tog og sendt til utryddelsesleirer var på arbeidsleir og hadde god medisinsk behandling og tilstrekkelig med mat. Når det gjelder bevegelseshemmede og eldre, ble de tatt hånd om på hvilehjem. Nazistene opprettet til og med en falsk leir for «forflytning» av jøder «østover», – Theresienstadt – der internasjonale organisasjoner som Røde Kors kunne se hvor humant jødene ble behandlet, selv mens millioner ble utryddet.

Minst 664 000 og muligens så mange som 1,2 millioner armenere ble massakrert eller døde av eksponering, sykdom og sult under folkemordet utført av Det osmanske riket fra våren 1915 til høsten 1916. Det armenske folkemordet var like offentlig som folkemordet i Gaza. Europeiske og amerikanske konsulære oppdrag ga detaljerte beretninger om kampanjen for å rense dagens Türkiye for armenere.

Den osmanske regjeringen, i et forsøk på å skjule folkemordet, forbød utlendinger å ta bilder av armenske flyktninger eller likene som lå langs veiene. Også Israel har blokkert utenlandsk presse fra Gaza, og gjennomført kun en håndfull korte og nøye iscenesatte besøk arrangert av det israelske militæret. Israel kutter med jevne mellomrom internett- og telefontjenester. Minst 43 palestinske journalister og mediearbeidere har blitt drept av Israel siden Hamas tok seg inn i Israel 7. oktober, mange utvilsomt målrettet av israelske styrker.

Armenere, akkurat som palestinere, ble tvunget fra hjemmene sine, skutt ned og nektet mat og vann. Deporterte armenere ble sendt på dødsmarsjer til den syriske ørkenen hvor titusener ble skutt eller døde av sult, kolera, malaria, dysenteri og influensa. Israel tvinger 1,1 millioner palestinere inn på sørspissen av Gaza og bomber dem mens de flykter. Disse flyktningene, som armenerne, mangler mat, vann, drivstoff og sanitæranlegg. Også de vil snart bukke under for epidemier av smittsomme sykdommer.

Talat Pasha, som var den faktiske lederen av det osmanske riket, brukte ord som reflekterer Israels holdning, da han 2. august 1915, sa til den amerikanske ambassadøren Henry Morgenthau Senior, «at vår armenske politikk er absolutt fast og at ingenting kan endre den. Vi vil ikke ha armenerne noe sted i Anatolia. De kan leve i ørkenen, men ingen andre steder.»

Jo lenger folkemordet fortsetter, jo mer absurde blir løgnene.

Det er store israelske løgner. Israel insisterer på at utslettingen av Gaza og overlagte drap på tusenvis av palestinere er en målrettet innsats for å kvitte seg med Hamas, snarere enn en kampanje for å redusere Gaza til en steinhaug, utføre massedrap og etnisk rense palestinere.

Det er små israelske løgner. Førti halshuggede babyer. Al Shifa sykehuset er et «Hamas kommandosenter». En kalender på arabisk på veggen til et sykehus, ifølge IDFs talsperson, kontreadmiral Daniel Hagari, er «en vaktliste, der hver terrorist skriver navnet sitt og hver terrorist har sitt eget skift som vokter menneskene som var her.» En israelsk skuespiller utkledd som sykepleier og snakker arabisk med tung aksent hevder å være palestinsk lege og å ha sett Hamas bruke sivile som menneskelige skjold. Hun sier at medlemmer av Hamas «angrep Al Shifa-sykehuset» og stjal «drivstoffet og medisinen». Palestinske militante, ikke israelske stridsvogner, sier Israel, er ansvarlige for å beskyte Al Shifa-sykehuset. Israel traff en bil full av «terrorister» i Sør-Libanon, «terrorister» som viste seg å være tre jenter, deres mor og bestemor. Eksplosjonen ved Al Ahli-sykehuset var et resultat av en feilaktig rakett avfyrt av palestinerne, en påstand som The New York Times stilte spørsmål ved, og diskrediterte etter en analyse av tidsangivelsene i videoen. Israel hevdet at de «responderte på en forespørsel fra direktøren for Shifa-sykehuset om å tillate Gaza-borgere som hadde ly på sykehuset og som ønsket å evakuere fra Shifa-sykehuset mot den humanitære overgangen på Gazastripen via en sikker akse,» en påstand Mohammed Zaqout, generaldirektør for sykehusene i Gaza, sa var «falsk» og la til at «vi ble tvunget til å forlate med våpen». Den israelske oberstløytnant Jonathan Conricus viser i en video, plukket fra hverandre av BBC , seerne en mager mengde automatiske våpen i en reklamevideo, som på magisk vis hadde økt da utenlandske reportere ankom for en guidet tur. Senere slettet IDF videoen.

Løgnene vil bli skrevet inn i de israelske skolebøkene. Løgnene vil bli gjentatt av israelske politikere, historikere og journalister. Løgnene vil bli fortalt på israelsk fjernsyn og i israelske filmer og bøker. Israelere er evige ofre. Palestinere er absolutt onde. Det var ikke noe folkemord. Tyrkia, et århundre senere, benekter fortsatt det som skjedde med armenerne.

I krigstid tror folk det de vil tro. Løgnene fyller en sult i den israelske offentligheten som ser på konflikten som en binær kamp mellom «lysets barn og mørkets barn». Løgnene er et forsvar mot ansvarlighet, for hvis Israel nekter å erkjenne virkeligheten, er de ikke tvunget til å respondere på virkeligheten. Løgnene skaper kognitiv dissonans, der fakta blir fiksjon og fiksjon blir sannhet. Løgnene gjør enhver diskusjon om folkemord, eller forsoning, umulig.

Israel, med støtte fra Biden-administrasjonen, vil fortsette å skvise vekk alle systemer som opprettholder livet i Gaza. Sykehus. Skoler. Kraftverk. Vannbehandlingsanlegg. Fabrikker. Gårder. Boligblokker. Hus. Da vil Israel, akkurat som morderne i tidligere folkemord, late som om det aldri skjedde.

Løgnene som brukes av Israel for å frita seg fra ansvar vil tære på det israelske samfunnet. De vil tære på dets moralske, religiøse, borgerlige, intellektuelle og politiske liv. Løgnene vil løfte krigsforbrytere til heroisk status og demonisere de med samvittighet. Israels folkemord, som med massedrapene i Indonesia i 1965, vil bli mytologisert, en episk kamp mot kreftene til ondskap og barbari, akkurat som vi mytologiserte folkemordet på indianere og gjorde våre nybyggere og morderiske kavalerienheter til helter. Drapsmennene i den indonesiske krigen mot kommunismen blir heiet på stevner som frelsere. De blir intervjuet om de «heroiske» kampene de kjempet for nesten seks tiår siden. Israel vil gjøre det samme. Israel vil deformere seg selv. De vil feire sine forbrytelser. De vil gjøre ondskap til godt. De vil eksistere innenfor en selvkonstruert myte. Sannheten, som i alle despoti, vil bli forvist. Israel, et monster for palestinerne, vil være et monster for seg selv.


Denne artikkelen ble publisert på bloggen til Chris Hedges:

Israel’s War on Hospitals

Artikkelen er oversatt for steigan.no av Kari Angelique Jaquesson.

Andre artikler på steigan.no av Chris Hedges

Forrige artikkelHvordan forholde seg til «Det grønne skiftet»
Neste artikkelEuropas «grønne» energiboble brister når Siemens tar på seg 15 milliarder euro i gjeld
Chris Hedges er en Pulitzer-prisvinnende journalist som var utenrikskorrespondent i femten år for The New York Times, hvor han fungerte som Midtøsten-byråsjef og Balkan-byråsjef for avisa. Han har tidligere jobbet i utlandet for The Dallas Morning News, The Christian Science Monitor og NPR. Han er programleder for showet The Chris Hedges Report.