Regjeringa Støre og milliarder ut av vinduet til «grønn omstilling»

0

Regjeringa Støre er svært raus når det gjelder å pøse ut milliarder til prosjekter som aldri kommer til å være verken økonomisk eller samfunnsmessig lønnsomme.

Milliardsubsidiene til havvind og annet «grønt» seiler under «klima»-flagget, men siden havvind ikke har noen som helst positiv betydning for klimaet og er direkte skadelig for miljøet og livet i havet, ville det være riktigere å kalle det en svært rundhåndet suppestasjon for norske og utenlandske kapitalkrefter.

Samtidig som stadig flere fattige mennesker står i kø for å få utlevert matpakker står kapitalistene i kø for å sikre seg milliarder i statligfinansiert profitt.

Sjefredaktør Pål Steigan kommenterer:

Havfiskeflåtens interesseorganisasjon reagerer sterkt på at regjeringen foreslår å innskrenke innsyn i vindkraftsaker.

Regjeringen gir 15 milliarder til nye satsinger i Grønt industriløft

Lanserer veikart 2.0 for Grønt industriløft: Med grønn industri skal vi bygge landet videre

Forrige artikkelNorge pøser ut penger til meningsløse prosjekter
Neste artikkelHvor kommer maten fra? Hva veit barn om det?
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).