Naturvernforbundet: – Det blir dyrt for folk og det er sunt

0

Torsdag la Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) frem nye anslag for strømprisene.

Får de rett, må nordmenn vente seg dyrere strøm i tiårene fremover enn det som var vanlig frem til 2021. Det vil merkes på lommeboken, skriver E24.

Leder Truls Gulowsen i Naturvernforbundet var til stede da NVE la frem sine prisanslag under Energidagene på Fornebu torsdag.

– 80 øre, det syns jeg er helt realistisk, og helt fornuftig. Det er ikke noen grunn til at verdens rikeste land skal ha verdens laveste strømpriser i all evighet, sier Gulowsen til E24.

– Det blir dyrt for folk, og det blir frustrasjon?

– Det blir dyrt for folk, og folk bør innrette seg allerede nå med at tiden med sløsing med verdens billigste strøm, den er over. Det er sunt for det norske folk, norsk natur og norsk økonomi på sikt, sier Gulowsen.

Gulowsen prøver å innbille folk at disse høye strømprisene skyldes omsorg for naturen, mens det i virkeligheten dreier seg om spekulanter her og på kontinentet som plyndrer norske naturressurser og lar det norske folket betale regninga. Det er milliardærene og ikke naturen som tjener på de høye strømprisene, Gulowsen. Og det som driver prisene i været er strømkablene til utlandet.

At folk flest vil bli fattigere av dette, raker tydeligvis ikke Naturvernforbundet. De synes det er «sunt».

Det er altså blitt slik at Naturvernforbundet heier fram den nye massefattigdommen i Norge mens profitørene kan ødelegge norsk natur og bli søkkrike på det. Og det hel begrunnes med «det grønne skiftet».

Leder Frode Alfheim i fagforeningen Industri Energi er derimot bekymret over retningen på strømprisene. En snittpris på 80 øre kilowattimen er rundt det dobbelte av det som var normalt i perioden 2000–2020.

– Vi har i flere runder advart mot høye strømpriser ved å koble oss for tett opp mot kontinentet. Da får du den prissmitten vi har advart mot, og som plager NO2-området kraftigst akkurat nå, sier Alfheim.

Forrige artikkelDen største demonstrasjonen for Palestina i britisk historie
Neste artikkelKrigshaukene i Washington vil ha storkrig – og hvem kan hindre dem?