Den største demonstrasjonen for Palestina i britisk historie

0
Skjermdump fra Twitter/X

Arrangørene sier at det var 300.000 mennesker som demonstrerte for Palestina i Londons gater 21. oktober. Politiet sier at det var 100.000, men selv basert på deres tall var det den største demonstrasjonen for Palestina i Storbritannia noensinne og en av de ti største demonstrasjonene som noen gang er holdt der.

«Vi er alle forent for å levere det samme budskapet: vi vil at volden skal ta slutt. Vi ber om en umiddelbar våpenhvile og at nødvendige humanitære forsyninger skal leveres trygt til folket i Gaza, sa Ben Jamal, direktør for Palestine Solidarity Campaign, i et innlegg på X.

Volden vil ikke ta slutt «før du tar tak i grunnårsaken», som han identifiserte som Israels tiår lange militære okkupasjon.

Demonstrantene sang «Free Palestine», holdt bannere og viftet med palestinske flagg, og beveget seg gjennom London før de samlet seg ved Downing Street, den offisielle residensen og kontoret til den britiske statsministeren Rishi Sunak.

Blant andre byer der det har vært store demonstrasjoner for Palestina er Beograd, Malmø, Paris og Berlin:

Demonstrantene sang «Free Palestine», holdt bannere og viftet med palestinske flagg, og beveget seg gjennom London før de samlet seg ved Downing Street, den offisielle residensen og kontoret til den britiske statsministeren Rishi Sunak.

Forrige artikkelKriger i vest – utvikling i øst
Neste artikkelNaturvernforbundet: – Det blir dyrt for folk og det er sunt