Føles det ikke herlig å være sponsor for Oslos juridiske og offentlige elite?

0
Utklipp fra DN
Marius Reikerås.

Hils på ekteparet Therese Steen og Thomas Krage Svensen. Hun er Jonas Gahr Støre sin ekspedisjonssjef og han er sjef for advokatfirmaet BAHR.

Ja, du husker kanskje BAHR gjennom Tønne-saken. Den såkalte Tønne-saken starta den 4. desember i 2002, med følgende forsidetittel i Dagbladet: «Fikk 1,5 mill. for seks ukers jobb».

Da Tønne gikk av som statsråd hadde han søkt om etterlønn i tre måneder, som statsråder kunne gjøre om de ikke gikk til en ny jobb.

Men Tønne hadde jobbet for Aker RGI og Kjell Inge Røkke mens han fikk etterlønn og han fikk utbetalt millionhonorar for dette arbeidet året etter. Dette prøvde partene å skjule for omverden.

Jonas Gahr Støres ekspedisjonssjef, Therese Steen, har tidligere vært lagdommer i Borgarting lagmannsrett, men ikke nok med det.

I 2017 innstilte Stortingets presidentskap daværende lagdommer Therese Steen som ny styreleder for Nasjonal institusjon for menneskerettigheter i 2017.

Det skjedde heldigvis ikke og som Aftenposten skrev:

«Det burde ikke skjedd…. Therese Steen jobbet hos Regjeringsadvokaten i ni år før hun i 2007 ble fagdirektør på Statsministerens kontor (SMK). I fjor ble hun utnevnt til lagdommer, en jobb hun har hatt et halvt års tid.»

Både Steen og hennes mann har tjent seg søkkrike på å handle aksjer i selskaper der staten viser stor finansiell velvilje.

DN: Bahr-sjef finansierte SMK-toppens aksjekjøp

Steen har aksjeinvesteringer i flere oppstartselskaper, hvorav den største var i Cyto Invest, som eier stor andel i børsnoterte Cytovation. Dette er et biotech-selskap som driver med immunterapi. Og da Statens såkornfond, Nysnø, eid 100% av Næringsdepartmentet, kom inn på eiersiden eksploderte verdiene til Steen og (mannen).

Så nå skjønner du kanskje litt om hvorfor Nysnø, ved daglig leder Siri Kalvig, vil ha enda flere milliarder fra folkets felles lommebok?

Jo, fordi det skal fortsette å snø store penger over landets elite, gjerne forkledd som det grønne skiftet.

Og advokatfirmaet Bahr? Jo, de får til stadighet lukrative advokatoppdrag fra regjeringen og det offentlige, og der de kan fakturere for opp mot 10.000 kroner timen.

Så gratulerer så mye som sponsor for ekteparet, Steen og Svensen.

.

Forrige artikkelRedd Barna: TV-aksjonen 2023 – Syria
Neste artikkelNorge har tapt krigen mot Syria, men fortsetter å plage syrerne