Fellesforbundet: Støre får knallhard kritikk

0
Jonas Gahr Støre fikk så hatten passet på Fellesforbundets landsmøte.

Ap-leder og statsminister Jonas Gahr Støre fikk så hatten passet fra talerstolen på landsmøtet i Fellesforbundet. Hans stilling ble utfordret av to medlemmer i forbundsstyret i Fellesforbundet. Dette skriver VG.

Støre innledet sin tale med å si at han vet at man i møter med Fellesforbundet får høre det rett fra levra.

Og det fikk ha da den politiske debatten begynte tirsdag formiddag.

Rune Alne fra Fellesforbundet i Vestland sa det slik:

– Grunnfjellet i Arbeiderpartiet er fagbevegelsen. Og dem du ser her er menigheten. Nå har du spist av grunnfjellet lenge og nå er du også i ferd med å spise opp menigheten, sa han henvist til Støre som satt i salen etter å ha holdt sin tale til landsmøtet.

– Det er mulig det ikke er krise for deg, men for oss i fagbevegelsen er det krise, fordi vår store politiske slagkraft og politisk arm er i ferd med å smuldre opp. Våre medlemmer og tillitsvalgte forsvinner i hopetall fra partiet.

– I strømpriskrisen møtte dere oss med en markedsliberalistisk retorikk og politikk i stedet for sosialdemokratisk politikk og handlekraftige løsninger.

– Fattigdomskrisen som vokser møter dere oss med talepunkter som «jeg har full forståelse», «jeg skjønner det er krevende», «du har min fulle medfølelse. Dette setter sinnene i kok ute hos våre medlemmer.

APs arroganse

– Jeg opplever at Arbeiderpartiet oppfører seg arrogant overfor fagbevegelsen, i alle fall i spørsmål hvor vi er litt uenige, sier Tom Egil Flata ifølge Fri Fagbevegelse.

Han er klubbleder i NLI Grenland. Flata har vært medlem i Arbeiderpartiet siden 1993, og er nå på sitt fjerde landsmøte som delegat.

Acer og energipakke 4

– Er det denne arrogansen som gjør at det går dårlig for Arbeiderpartiet?

– Ja, svarer han, og mener at dette henger sammen med strøm, sier han.

Strøm er kanskje den saken som irriterer Flata mest.

– Acer og EUs energipakke 4 vil føre til et enda mer markedsliberalt kraftsystem. I denne saken gikk LOs representantskap og samtlige Arbeiderpartiordfører i Norge imot. Da hevet stortingsgruppa seg over og sa at «dette kan vi best. Her vet ikke dere hva dere gjør, det er vi som vet best».

Men skjer det noe?

Fagbevegelsen er kjent for å komme med friske fraspark fra landsmøtenes talerstoler. Men når det skal oppsummeres og veien framover legges blir det gjerne utvannede uttalelser som Arbeiderpartiet fint kan leve med. Hva skjer denne gangen?

Forrige artikkelTvert nei til vindkraftverk som kan true drikkevannet
Neste artikkelFellesforbundet sier nei til Acer: – Et meget kraftig oppgjør