Den lugubre historien om de «halshogde babyene»

0
Faksimile fra avisa Metro

Kilden til tvilsomme påstander om «halshuggede babyer,» er en israelsk bosetterleder som oppfordret til opptøyer for å «utslette» palestinsk landsby.

Max Blumenthal.
Alexander Rubinstein.

The Grayzone, 11. oktober 2023.

Etter at en israelsk reservesoldat ved navn David Ben Zion fortalte en reporter at militante palestinere «kuttet [av] babyhoder», forsterket Biden, Netanyahu og internasjonale medier den tvilsomme påstanden. The Grayzone har identifisert Ben Zion som en fanatisk bosetterleder som oppildnet til opptøyer ved å kreve at en palestinsk by skulle «utslettes».

Et internasjonalt ramaskrik brøt ut da Israels utenriksdepartement kunngjorde at militante palestinere fra den beleirede Gazastripen hadde drept 40 «babyer» og halshugget flere av dem under inntoget i Kfar Aza, en kibbutz på Gaza-grensen. President Joseph Biden gjentok den betente påstanden under en tale i rosehagen i Det hvite hus 10. oktober, mens nettverk over hele Vesten kringkastet historien uten et fnugg av kritisk gransking.

Ifølge CNN-korrespondent Nic Robertson, tilsynelatende med henvisning til israelske militære kilder, gjennomførte militante palestinere «ISIS-lignende henrettelser», der de «kuttet hodet av folk», inkludert babyer og kjæledyr.

Grayzone har nå identifisert en sentral kilde til påstanden om at militante palestinere halshugget israelske babyer. Han heter David Ben Zion, en nestkommanderende for enhet 71 i den israelske hæren, som tilfeldigvis også er en ekstremistisk bosetterleder som oppfordret til voldelige opptøyer mot palestinere på den okkuperte Vestbredden tidligere i år.

I et intervju med reporter Nicole Zedek, fra det israelske statsstøttede i24-nettverket, den 10.oktober, uttalte Ben Zion: «Vi gikk fra dør til dør, vi drepte mange terrorister. De er veldig onde. De kuttet hoder av barn, de kuttet hoder av kvinner. Men vi er sterkere enn dem.»

Han la til, «Vi vet at de er dyr,» med henvisning til palestinerne, «men vi fant ut at de ikke har noe hjerte.»

Timer etter intervjuet med i24, fortsatt i landsbyen Kfar Aza, kunne man se en uniformert Ben Zion, gjentatte ganger glise fra øre til øre, i en video lagt ut på sin Facebook – en merkelig disposisjon for et antatt vitne til metodisk slakting av babyer.

Tidligere på dagen erklærte i24s Zedek, under en liverapport fra Kfar Aza: «Omtrent 40 babyer ble tatt ut på bårer … Barnevogger veltet, barnevogner etterlatt, dører stående på vidt gap.» Zedeks rapport har vært sett titalls millioner ganger på Twitter og promotert av Israels utenriksdepartement – som garanterer for nettverket hennes.

Noen timer senere ga hun utrykk for en viss usikkerhet. Hennes uttalelse sa: «Soldater fortalte meg at de tror 40 babyer/barn ble drept. Det nøyaktige dødstallet er fortsatt ukjent ettersom militæret fortsetter å gå fra hus til hus og finner flere israelske tap».

Likevel fant den ubekreftede fortellingen raskt veien til de høyeste nivå av lederskap, som om den var planlagt. Statsminister Benjamin Netanyahus talsmann uttalte utvetydig at babyer og småbarn ble funnet med «hodene halshugget», mens president Joe Biden selv vagt gestikulerte mot, «mageveltende rapporter om babyer som ble drept».

På samme måte har kabelnyheter blitt hysteriske, og rapporterer andpustent historien til tross for at det israelske militæret, IDF har trukket tilbake den første bekreftelsen.

I mellomtiden har noen journalister som i utgangspunktet meldte de offisielle israelske påstandene om halshuggede babyer, begynt å uttrykke egen tvil.

Oren Ziv, en israelsk reporter som ble med på militærets offisielle tur til Kfar Aza, kommenterte på Twitter «Jeg får mange spørsmål vedrørende rapportene om Hamas-halshuggede babyer som ble publisert etter medienes rundtur i landsbyen. Under turen så vi ingen bevis for dette, og hærens talsperson eller kommandanter nevnte heller ikke noen slike hendelser.»

Så hvem er kilden bak den eksplosive påstanden? 

David Ben Zion i en video fra en byggeplass (venstre) og timer etter at han fortalte i24 at IDF hadde funnet babyer halshugget av Hamas (høyre)

Krever at palestinerne blir «utslettet», «ikke rom for nåde»

David Ben Zion, er leder for Shomrons regionale råd for 35 ulovlige bosetninger på Vestbredden, som i år krevde at den palestinske landsbyen Huwara måtte «utslettes».

«Nok snakk om å bygge og styrke bosetningene, skriver Ben David i et Twitter-innlegg 26.februar 2023. Avskrekkingen som gikk tapt må komme tilbake nå, det er ikke rom for nåde.»

Ben David ble sitert i israelske medier som kort tid etter proklamerte: «Landsbyen Huwara bør utslettes, dette stedet er et reir av terror og straffen bør være for alle,» en klar oppfordring til kollektiv avstraffelse av palestinerne.

Ben Davids tweet ble «likt» på Twitter av Israels daværende finansminister Bezalel Smotrich, et trekk som fikk 22 jurister til å kalle på justisministeren for å åpne en etterforskning av tjenestemannen for å «indusere krigsforbrytelser». Da Smotrich senere gjentok Ben David og oppfordret til å «utslette» Huwara måneden etter, fordømte det amerikanske utenriksdepartementet hans retorikk som «farlig».

Landsbyen Huwara var på den tiden målet for voldelige opptøyer fra bosettere som opererte under Ben Davids vakt. Etter bosetterangrepet på byen, som resulterte i brenning av dusinvis av hjem og kjøretøy, samt skader på lokalbefolkningen, karakteriserte Hamas angrepet som en «krigserklæring».

Men Ben Davids oppfordring til kollektiv avstraffelse i Huwara var langt fra hans eneste besvergelse for folkemord mot palestinerne. Han har faktisk brukt sine kontoer på sosiale medier til gjentatte ganger å rope om krigsforbrytelser, i tillegg til «deportasjonen av [de palestinske] massene».

«Det palestinske folket … [er] en fiende,» skrev Ben David i 2016. «Vi kan ikke endre deres barbariske DNA.»

Under sin mislykkede kampanje for plass i det israelske Knesset i 2021, med det bosettervennlige Jødisk Hjem-partiet, beskrev Ben David sitt oppdrag som følger: «Jeg er forpliktet til oppgaven med å gjenopprette det politiske hjemmet til religiøs sionisme.»

Ledende medlem av Israels apokalyptiske tempelbevegelse

Ben David ser ut til å ha stått i spissen for bosetterekstremisme i årevis. Han ble fotografert i 2015 (bildet under) mens han holdt en mikrofon for den fanatiske nybyggerideologen Noam Livnat, en selverklært «radikal høyreorientert messianist».

I henhold til boka «Mord i Guds navn: Komplottet for å drepe Yitzhak Rabin,» fortelles det at Rabins drapsmann, Yigal Amir, «spesielt beundrer» Livnat. I 2005 ledet Livnat en mytteri blant 10.000 IDF-soldater og reservister, som lovet å nekte daværende statsminister Ariel Sharons ordre om å fjerne ulovlige bosetninger fra Gaza.

Ben David ser ut til å dele Livnats messianske besettelser. I 2018 tok han nevøen sin til foten av al-Aqsa-moskeen, det tredje helligste stedet i islam, som jødiske ekstremister har forsøkt å erstatte med et tredje tempel. «Hvorfor går muslimer fortsatt stolt på dette fjellet?» skrev han, og la til: «Det er mye arbeid foran oss.»

«Israel bør bygge en Shul (synagoge) på Tempelhøyden, etterfulgt av et 3. tempel. Vi trenger ikke noens tillatelse», skrev en Facebook-bruker som svar på foto, som Ben David likte.

I en annen post fra det hellige stedet, skrev Ben David at «Tempelhøyden er ikke bare det jødiske folks fortid, men også fremtiden.» Han oppfordret deretter sine tilhengere til å donere til Beyadenu, en organisasjon hvis medlemmer forsøker å slakte lam for ofring der.

Ben David i utkanten av Gaza før den israelske invasjonen i juli 2014

Ben David ser også ut til å dele Noam Livnats besettelse med ødeleggelsen av Gaza. Dager etter at Israel lanserte Operation Protective Edge, det 50-dager-lange bombardementet mot Gaza som etterlot nesten 1.500 palestinske sivile døde, postet Ben David et fotografi på Facebook av ham selv og andre IDF-soldater som poserer foran artilleri, plassert for å stave ut «Israels folk lever» på hebraisk. «Nasjonen Israel er med deg til slutten (av Gaza) Amen,» svarte en Facebook-bruker, som igjen Ben David ‘likte’.

Mens Netanyahu anvender den tvilsomme påstanden om halshuggede babyer for å trekke sine amerikanske sponsorer dypere inn i krigen, nærmer Ben Davids apokalyptiske fantasier seg oppfyllelsen.


Denne artikkelen ble først publisert av The Grayzone:

Source of dubious ‘beheaded babies’ claim is Israeli settler leader who incited riots to ‘wipe out’ Palestinian village

Max Blumenthal.

Sjefredaktøren for The Grayzone, Max Blumenthal, er en prisbelønt journalist og forfatter av flere bøker, inkludert bestselgende Republican GomorraGoliath, The Fifty One Day War og The Management of Savagery. Han har produsert trykte artikler for en rekke publikasjoner, mange videorapporter og flere dokumentarer, inkludert Killing Gaza. Blumenthal grunnla The Grayzone i 2015 for å sette et journalistisk lys på USAs tilstand av evig krig og dens farlige innenlandske konsekvenser.

Alexander Rubinstein.

Alex Rubinstein er en uavhengig reporter på Substack. Du kan abonnere for å få gratis artikler fra ham levert til innboksen din her. Hvis du vil støtte journalistikken hans, som aldri blir satt bak en betalingsmur, kan du gi en engangsdonasjon til ham gjennom PayPal her eller opprettholde rapporteringen hans gjennom Patreon her.


Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Les også:

Forrige artikkel«Ingen land ønsker normalisering med et svakt Israel»
Neste artikkelHamas bruker våpen gitt til Ukraina
Max Blumenthal
Max Blumenthal er sjefredaktør for The Grayzone, en prisvinnende journalist og forfatter av flere bøker, inkludert bestselgende republikanske Gomorrah, Goliath, The Fifty One Day War og The Management of Savagery. Han har publisert artikler for en rekke publikasjoner, mange videoreportasjer og flere dokumentarer, inkludert Killing Gaza. Blumenthal grunnla The Grayzone i 2015 for å kaste et journalistisk lys over USAs tilstand av evig krig og dens farlige hjemlige konsekvenser.