«Ingen land ønsker normalisering med et svakt Israel»

0
Fra kjempedemonstrasjonen i Amman.

Dette skrev nettavisa The Cradle, og spørsmålet er også om noe land ønsker normalisering med et Israel som legger Gaza i grus.

Krigen i Gaza/Israel har satt en effektiv stopper for alle forsøk på normalisering mellom Israel og araberstatene. «Den arabiske gata», det vil si vanlige folk i arabiske land, er massivt for palestinerne, og ingen arabisk regjering vil våge å trosse denne massebevegelse. Se disse bildene fra marsjen for Gaza i Amman, Jordan:

Hamas’ brutale angrep mot Israel og Israels enda mer brutale hevn har begravd utsiktene for saudi-israelsk normalisering, ettersom den globale oppmerksomheten dreier seg mot palestinernes situasjon under en hensynsløs okkupasjon.

Boligområdet Al Rimal etter Israels bombing.

Umiddelbart etter lanseringen av operasjon Al-Aqsa Flood i det okkuperte Palestina, uttrykte mange analytikere sine alvorlige bekymringer om utsiktene for Saudi-Israelisk normalisering, som fram til da hadde kommet «nærmere hver dag». 

Men denne fortellingen begynte å rakne opp – i det minste delvis – om det som har blitt kjent som «dagen som overveldet Israel», som treffende beskrevet av Financial Times. Om morgenen den 7. oktober kunngjorde Hamas starten av operasjon Al-Aqsa Flood, som har resultert i over 1000 døde israelere og minst 150 krigsfanger – som vil bli brukt som forhandlingskort overfor Israel.

Saudi-Arabia hadde håpet på at en normalisering med Israel kunne gi dem israelsk teknologi og investeringer, men etter Hamas-angrepet og det som har fulgt etter er normaliseringa satt på pause.

The Guardian skriver:

Det saudiarabiske utenriksdepartementet bemerket den enestående situasjonen mellom visse palestinske fraksjoner og okkupasjonsstyrkene og ba om tilbakeholdenhet fra alle sider. Men den minnet da om «dets gjentatte advarsler om farene for eksplosjonen av situasjonen som et resultat av den fortsatte okkupasjonen, frarøvelsen av det palestinske folket deres legitime rettigheter og gjentakelsen av de systematiske provokasjonene mot dets helligheter [hellige steder]» . Det oppfordret det internasjonale samfunnet til å gjenstarte en troverdig fredsprosess basert på en tostatsløsning.

Qatar var enda mindre tvetydig og sa at Israel var «ene og alene ansvarlig for den pågående eskaleringen på grunn av dets kontinuerlige brudd på rettighetene til det palestinske folket, inkludert de nylige gjentatte inngrepene i al-Aqsa-moskeen under beskyttelse av det israelske politiet».

Alvorlig skrape i bildet av Israel

Mange eksperter har i likhet med oss skrevet og sagt at det ikke står til troende at Mossad ikke visste om angrepet fra Hamas. Det beryktede sikkerhetssystemet til Israel er så følsomt og finmasket at sjøl en «katt som sniker seg langs grensa vil bli lagt merke til», som en tidligere israelsk sikkerhetssoldat sa.

Vi og mange med oss har antatt at Mossad ville ha dette angrepet for å få et påskudd til å rasere Gaza og fordrive palestinerne.

Israel må derimot insistere på at de ikke visste noe, ellers vil ansvaret for de mange døde israelerne falle på israelske militære som lot det skje. Men dermed må de insistere på at det berømte sikkerhetssystemet deres sviktet, og dermed står med en alvorlig skrape i lakken. Goliat var ikke så perfekt likevel når han lot seg ramme av Davids slynge.

Hamas’s murderous attack will be remembered as Israeli intelligence failure for the ages

Tidligere CIA-offiser Philip Giraldi sier:

Som tidligere etterretningsoffiser finner jeg det umulig å tro at Israel ikke hadde flere informanter inne i Gaza, så vel som elektroniske lytteapparater langs grensemuren som ville ha fanget opp bevegelser til grupper og kjøretøy.

Og når Vesten nok en gang svikter araberne, er det Russland og Den arabiske liga som møtes for å prøve å stoppe blodbadet i Gaza: Russia, Arab League will work to ‘stop bloodshed’ in Israel, Gaza: Lavrov. Og Kina står i kontakt med Egypt for samme formål.

Forrige artikkelKan «vaksinene» omprogrammere genene og føre til kreft?
Neste artikkelDen lugubre historien om de «halshogde babyene»