Hamas bruker våpen gitt til Ukraina

0

Av Terje Sørensen, pensjonert advokat.

Våpen som Washington sendte til Kiev og etterlot i Afghanistan er i ferd med å bli «ukontrollert brukt» rundt om i verden, har Dmitrij Medvedev advart – dette ifølge Russia Today (ja da, jeg vet at dét nettstedet er Russland-vennlig!)

Se også: Ex-CIA Analyst Confirms US Is Supplying Weapons To Both Sides of Israel-Hamas War

Våpnene Kievs vestlige støttespillere aktivt har levert til Ukraina har funnet veien til Hamas-militante og blir nå «aktivt brukt i Israel», sa Russlands tidligere president Dmitrij Medvedev i et Telegram-innlegg mandag, og la til at eventuelt fremtidig militært utstyr levert til Kiev også kan havne på svartebørsen.

«Det vil bare bli verre herfra,» advarte Medvedev, og spådde at verden snart kunne «forvente missiler, stridsvogner og til og med fly fra Kiev på svartebørsen».

Hans ord kom midt i rykter om at Hamas-militante som kontrollerer Gazastripen hadde fått tak i noen amerikanskproduserte våpen før angrepet på Israel i helgen. Ingen solide bevis som bekrefter disse påstandene, har dukket opp så langt. En uverifisert video som sirkulerte på nettet viste imidlertid diverse USA-produserte våpen, inkludert en standardutgave M136 antitankgranatkaster, mens han takket ukrainerne for våpnene.

Terje Sørensen

Pensjonert advokat

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelDen lugubre historien om de «halshogde babyene»
Neste artikkelIsrael kan ikke fengsle to millioner Gaza-beboere uten å betale en grusom pris