Den falske historien om kuvøsebarna

15
Nayiras falske vitnemål

I 1990 var det ei ung jente som ga et tåredryppende vitnesbyrd om hvordan irakiske soldater hadde tatt seg inn på en fødeavdeling i Kuwait, hadde ødelagt kuvøsene og latt nyfødte, premature barn dø. Hun kalte seg Nayira. Vitnemålet gjorde et enormt inntrykk og det spilte en stor følelsemessig rolle i den første Gulfkrigen mot Irak. Problemet var at hele saka var en bløff! Det var «fake news», som det heter i dag. Nayira var datter av Kuwaits ambassadør til USA. Hennes vitnemål ble lagd av et PR-firma, og det hun fortalte hadde ingenting med virkeligheten å gjøre.

Denne historia har alt. Ung, gråtende jente, premature spedbarn, barbariske soldater. Som Frank Zappa ville ha sagt: It is carefully designed to suck the twelve year old listeners into our camp.

Det var PR-byrået Hill & Knowlton, verdens eldste PR-byrå, som sto for manus, regi, styling og trening av jenta før vitnemålet. Vitnemålet var sånn at kristne pasifister skulle reagere med å støtte krigen mot Irak. (Hill & Knowlton jobbet for tobakksindustrien for å undergrave forskning som viste skadevirkning med tobakksrøyking og for oljeselskapene i dag for å undergrave kritikk av skadelige virkninger ved fracking.)

Som PR-byrå vet H&K alt om hvordan de skal vekke følelser og bruke dem til å selge et budskap. De går under det psykologiske forsvaret vårt og appellerer direkte til vårt underbevisste og ubevisste. Og det militær-idustrielle komplekset vet at krig ikke er populært. Skal de selge krigen til folket, må de nå fram til våre innerste – og gjerne våre beste følelser. Deres mål er å appellere så sterkt til følelsene våre at pasifistiske prester forlanger bombing umiddelbart. Og det gjør de gjennom å selge falske personlige vitnesbyrd som dette. Vi er nærmest forsvarsløse mot dem. Lenge før vi har tenkt en kritisk tanke eller gjort noen analyse, har historien erobret følelsene våre.

Denne historien ble slukt rått av alt som var av offisielle medier den gange, krok, søkke og snøre. De som driver psykologisk krigføring vet at krig må selges. De går etter de djupeste følelsene våre og mobiliserer dem. Og de har lykkes når pasifistiske prester går på talerstolen eller i kronikkspaltene og proklamerer Bomb ham!

Og du klarer sjelden å tilbakevise disse følelsene med argumenter. De er allerede brent fast på vår mentale harddisk.

Men det må da være mulig å lære av erfaring. Nå er dette propagandagrepet brukt så utrolig mange ganger, og i etterkant har blitt avslørt som de løgnene de er. Alt tyder på at «gassangrepet i Idlib» er en ny versjon av den samme psykologiske krigføringa. Og mediene spiller den samme rollen i krigen som den gangen.

 

Les:

Kritiske situasjoner og ukritiske medier – fortellingene som dreper

Om fortellerkunstens rolle i krig

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


15 KOMMENTARER

 1. Hva vi kan forvente av reklamebyrået Wallstreet og deres (vår) president
  Fire største eiere av Hill & Knowlton/WPP Plc
  Massachusetts Financial Services Co. – 7.30%
  BlackRock Investment Management (UK) Ltd. – 2.77%
  The Vanguard Group, Inc. – 2.62%
  Norges Bank Investment Management – 1.98% (NOK 4.689.899.370)

  Donald bruker egen ammunisjon og tjener penger på dette.
  Hvis noen stusset over hvorfor populariteten til Donald steg kraftig i media etter å ha brent av 59 Tomahawk-missiler – så eier BlackRock-fondene produsenten Raytheon, General Dynamics og Boeing.
  Trump’s biggest fund holding has been in Black Rock’s Obsidian Fund (!) – where his stake is estimated to be between $25 million to $50 million

  Aksjeportefølgen til Trump antas å ha en markedsverdi mellom $33.4 til $87.9 million i 2015 som er investert i: General Electric, Chevron, UPS, Coca-Cola, Home Depot, Comcast, Sanofi, Ford, ConocoPhillips, Energy Transfer Partners, Altera, Verizon Communications, Procter & Gamble, Bank of America, Nike, Google, Apple Inc., Philip Morris, Citigroup, Morgan Stanley, Whole Foods, Intel, IBM, Bristol-Myers Squibb, Johnson & Johnson, Caterpillar, Kinder Morgan, AT&T, Facebook og Tesla.

  Vi dundrer på videre og ser litt på hva Trump har av verdipapirer, og hvem som holder orden på kontoene.
  (fra wiki)
  «He has at least $78 million invested in a variety of paper assets such as stocks, bonds, mutual funds, private equity funds, fund of funds, and hedge funds.[99] His financial market investment accounts are kept at JPMorgan, Barclays, Deutsche Bank and Oppenheimer. His Barclays account includes investments in 32 entities and cash worth between $49,021 and $396,001 and having stock in two accounts at Deutsche Bank that contain cash, treasury bills, and stock in 173 entities. His investment account with Oppenheimer contains cash and has 31 positions worth between $10,380,031 and $33,301,000. His account with JPMorgan contains stock in 60 firms valued between $1,251,008 and $2,617,000»
  – Disse bankene eies også av BlackRock-fondene sammen med de(n) velkjente korporasjonen(e) Vanguard, State Street, Norges Bank m.m.
  – Trump har også invested i en rekke private investeringsforetak og hedge-fond som Advantage Plus, AG Diversified Funds, MidOcean Credit Opportunities, Paulson & Co. og Angelo, Gordon & Co. I tillegg har Trump en del av sin portefølje investert i amerikanske statsobligasjoner

  Vi har allerede fått en smakebit på hvordan Trump har tenkt å skaffe sine velgere flere arbeidsplasser – og det er med krigføring, applaudert av et korrumpert pressekorps som ser at oljefondet snart passerer 8.000 mrd. Da skal det ikke mye til før noen finner ut at Nord-Korea har krysset den røde linjen, og dansen rundt gullkalven på Wallstreet kan fortsette – til All Time High.

  • Takker og bukker. Som alltid interessant og hyperrelevant fra JAP, i tillegg til Påls egen artikkel – som sikkert er viktig nok for den store flokk. Selv er det lenge siden jeg har vært i tvil om hvordan dette fungerer. Jeg regner det vel heller som en nyhet av interesse dersom det skulle komme frem ugjendrivelige bevis på at gassangrepet i Idlib/ Edlib og liknende hendelser i visse tilfeller faktisk ikke er villet og fremprovosert eller utført av de samme kreftene som bomber i etterkant med allverdens demokratisk anlagte venstresidepolitikere og de frie, uredde medier på slep.

   Så Nayira er nok ingen Mor Teresa, nei. Eller … vent. Sorry, jo, hun er det.

 2. 30 mars uttalte Rex Tillerson at fremtiden til Assad måtte avgjøres av det Syriske folket.
  Samme dag sa ambassadør Nikki Haley at USA ikke er ute etter å fjerne Assad.

  6 april sier Rex Tillerson at Assads fremtid er usikker, så kom rakettangrepet, og 7 april uttaler Tiller at Assad har ingen fremtid i Syria.

  Søndag 9 april sier Rex Tillerson i et intervju med ABC at konflikten i Syria kan kun løses politisk, og Assads fremtid må avgjøres av det Syriske folket!

  Hva er det som skjer, og hva er det politikerne i USA holder på med?
  Har de mistet fra vettet, har de røykt noe de ikke skulle, eller har de en eller annen sinnsyk plan?

 3. «Fake news» er bare hvis noen er så skammelig frekke at de vil ha frem sannheten, avsløre løgnene i all den propagandaen som USA sprer verden rundt, og som bir godt mottatt og videreformidlet i vestlige medier. Colin Powells tale i FNs nasjonalforsamling der han viste frem bilder av Husseins » masseødeleggelsvåpen» på ett storlerret for forsamlingen viser veldig tydelig at USAs regjeringer er til de grader frekke, hensynsløse, farlige og mener at de har legitimitet til å starte en krig hvor som helst, for de har jo «bevisene» som rettferdiggjør enhver krigshandling, slik som angrepet i Syria nylig. Det er i USA en spesiell herskerteknikk som gjør seg gjeldende, den er implementert overalt der makten rår, inklusiv mediene. Det verste er imidlertid at amerikanerne savner geografiske, historiske, sosiale, og religiøse kunnskap om verden utenfor deres lekegrind, for selv om de kan grave og finne kunnskap, er det helt tydelig at Trump og hans administrasjon ikke skjønner hvordan islamistiske terrorgrupper i Midtøsten er verdensmestre til å spre falsk informasjon og villede, slik som det siste gassangrepet forrige uke i Syria, gassangrepet som skjedde i 2013, det som skjedde med president Saddam Hussein og Libyas president oberst Gadaffi som massakrerte sin befolkning i gatne, » kom og redd oss» , sa de salafistene og terroristene, de som idag herjer i Libya og sender flyktninger, inklusiv terrorister til Europa.

 4. Today on our exceedingly popular show «False News», we proudly present another neatly crafted piece republished by our favorite shit fan; the Norwegian public broadcasting service NRK:

  https://www.nrk.no/urix/bygget-egne-proteser-av-gamle-plastror-1.13472777

  The purpose here is to expose the population to mild madness to see if someone reacts, or if we’re all still sweet sleeping. A population that’s awake enough to fathom that a guy with no hands and no prostheses is NOT actually able to physically build his own pair of neuro-mechanical prostheses is more than any authorities can cope with. We can’t have that.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.