«Ukrainske styrker har enorme tap for liten eller ingen framgang»

0

Vestlige medier har gitt et inntrykk av at ukrainske styrker har erobret den lille landsbyen Robotyne og at de er på god vei til å trenge gjennom første linje i det vel forberedte russiske forsvarssystemet. Slik rapporteres det i britiske Express: Ukraine making ‘notable progress’ in counteroffensive against Russia.

«Notable», betydelig? Nei, det ser ut til at dette er en ønskedrøm.

Nå er det riktignok slik at alle parter i en krig helst vil overdrive egen framgang og motpartens tap, men det ser ut til at fakta på bakken motsier denne rapporten.

Alexander Mercouris, som er kjent for å gi så nøyaktige opplysninger som det lar seg gjøre, har en helt annen framstilling:

Enorme ukrainske tap

Military Summary Channel mener å kunne underbygge at ukrainerne har tapt bortimot to brigader på den siste ukas offensiv og melder også at framgangen deres er stanset.

Zelensky slår til mot sin støttespiller Kolomoisky

Det var oligarken Ihor Kolomoisky som skapte Zelensky, som valgte ham ut til å spille «folkets tjener» på TV-kanalen sin og gjorde ham klar så han kunne vinne presidentvalget med over 70% av stemmene. Det er samme Kolomoisky som har gjort Zelensky sjøl til en oligark med luksuseiendommer i utlandet.

Pandora Papers avslører offshoreformuen til den ukrainske presidenten og hans indre krets

Men nå slår Zelensky til mot sin egen støttespiller. Kyiv Post skriver:

Ukrainas sikkerhetstjeneste (SBU) har varslet forretningsmannen Ihor Kolomoisky om mistanke i henhold til to artikler i Ukrainas straffelov.

«I henhold til materialet fra Ukrainas sikkerhetstjeneste og Bureau of Economic Security ble en melding om mistanke om involvering i forbrytelser levert til de facto eieren av en stor finans- og industrikonsern, Ihor Kolomoisky,» sa SBUs Telegramkanal på lørdag.

Kolomoisky ble varslet om mistanke i henhold til to artikler i straffeloven: artikkel 190 (svindel) og artikkel 209 (legalisering (vaskeri) av eiendom oppnådd med kriminelle midler).

Sikkerhetstjenesten har slått fast at forretningsmannen i 2013-2020 hvitvasket over 500 millioner hryvna ved å overføre dem til utlandet gjennom bankinfrastrukturen som kontrolleres av ham.

Forrige artikkelMysteriet i Maui – hvor er alle barna?
Neste artikkelG20: Siste vals i en sønderrevet verden