Står tysk bygningsindustri foran sammenbrudd?

0

Det kombinerte trykket av «det grønne skiftet» og Tysklands tap av billig russisk gass på grunn av sanksjonene er i ferd med å avindustrialisere Europas økonomiske lokomotiv. Dette blir ytterligere forsterket av det høye rentenivået som sentralbankene har påført både Tyskland og andre land.

Lederne av den tyske bygningsidustrien varsler nå om at denne industrien står overfor et mulig sammenbrudd. Süddeutsche Zeitung skriver:

Jörg Dittrich, som er president for industriens bransjeorganisasjon, advarer om kollaps i byggebransjen. «Vi kjører mot en vegg i høy hastighet i byggebransjen, og den føderale regjeringen kan rett og slett ikke sette bremsene på,» sa Dittrich til Bild am Sonntag. Men byggebransjen, med sine 2,3 millioner ansatte, er «en nøkkelbransje for industrien. Og denne sektoren står for øyeblikket i fare for å kollapse fullstendig!»

Manglende boligbygging fører til alvorlig bolignød

Det høye rentenivået og inflasjonen i Tyskland har ført til manglende bygging av nye boliger. Det skrives om det selv nøkterne tyskere kaller en katastrofal bolignød.

Les også: Germany is staring at the end of its economic model

German deindustrialization accelerates

Alex Christoforou og Alexander Mercouris snakker her om den tyske avindustrialiseringa:

Les også:

Forrige artikkelNorsk venstreside på en nødvendig omvei
Neste artikkelSkaden forårsaket av masker