Russland har vunnet mer territorium i år enn Ukraina

0

New York Times innrømmer at den ukrainske motoffensiven har vært helt mislykket. Mikroskopiske gevinster har kostet titusener av ukrainske soldater livet.

NYT rapporterer at til tross for ni måneder med harde kamper, har bare rundt 500 kvadratkilometer skiftet hender i Ukraina i år .

Av Dave DeCamp .

Anti-War,

Russiske styrker har vunnet mer territorium i Ukraina i år enn den ukrainske siden til tross for den ukrainske motoffensiven som ble satt i gang i juni, meldte The New York Times torsdag.

Rapporten bemerket at til tross for ni måneder med harde kamper i Ukraina, har bare rundt 500 kvadratkilometer territorium skiftet hender i år. Russland har fått 331 kvadratkilometer mens Ukraina har fått 143, en forskjell på 188, som utgjør Russlands nettogevinst i territorium så langt i år.

Mesteparten av kampene i første halvår fokuserte rundt Donbass-byen Bakhmut, som Russland erobret fullt ut i mai etter et brutalt slag som startet i august 2022. Ukrainas motoffensiv har fokusert på sørflanken, men kampene har fortsatt nær Bakhmut og over hele østfronten.

The Times siterte Marina Miron, en postdoktor i krigsstudier ved King’s College i London, som sa at Russland ser ut til å være komfortabel med å holde territoriet de kontrollerer for øyeblikket i stedet for å søke raske gevinster.

«Det er ikke å tape noe ved å ikke gå videre,» sa Miron. «Hele strategien i Ukraina er at russerne skal la ukrainerne løpe mot disse forsvarene, drepe så mange som mulig og ødelegge så mye vestlig utstyr som mulig.»

Rapporten sa at situasjonen på slagmarken kommer med en «stor risiko» for Ukraina siden landet kan miste vestlig støtte uten betydelige gevinster. «Russland prøver å vente til Vesten snur ryggen til,» sa Miron.

I forkant av den ukrainske motoffensiven, avslørte Discord-lekkasjene og medieoppslag  at USA ikke trodde at Ukraina kunne gjenvinne mye territorium fra Russland. Men Biden-administrasjonen presset på for angrep uansett og  avviste ideen om en våpenhvile.

Wall Street Journal rapporterte i juli at vestlige tjenestemenn visste at ukrainske styrker ikke hadde nok trening eller utstyr for sin motoffensiv, men håpet at de ville klare å slå gjennom uansett.

Mangelen på fremgang i motoffensiven har ikke forstyrret Biden-administrasjonen, som er fast bestemt på å støtte en fortsatt åpen konflikt. Hauker i kongressen prøver å selge proxy-krigen som en suksess siden Russland tar tap og ingen amerikanere dør, noe som viser mangel på bekymring for ukrainske liv.

Les også Caitlin Johnstone: People Are Dying For Inches In Ukraine, The “World’s Largest Arms Fair”

Forrige artikkelSporing av strømmen av stjålet syrisk olje inn i Irak
Neste artikkelNazigate: Canadas militærsjef nekter å beklage applausen for SS-veteranen
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.