Hvorfor villedet Faktisk.no leserne når det gjaldt investeringene til Sindre Finnes?

0

Solberg-regjeringen har bevilget millioner til Faktisk.no. Faktisk har på sin side publisert en artikkel som renvasket Sindre Finnes’ aksjehandel. Det ser ikke bra ut, i følge Øyvind Sægrov i Subjekt.

Han skriver videre:

Det er ikke en nyhet at Erna Solbergs ektemann, Sindre Finnes, hadde aksjer han ikke burde ha.

Dagbladet avdekket dette allerede i 2017. Finnes handlet aksjer i bompenge-selskapet Q-Free. Og da bompengeopprøret kokte i 2019, ble Dagbladet-saken delt med stor iver på Facebook.

Så involverte Faktisk.no seg. I juli 2019 publisert Faktisk.no en faktasjekk med følgende konklusjon: «Nei, mannen til stats­mi­nis­teren tjener ikke penger på bomsta­sjoner». Leser man derimot artikkelen, står det jo klart at Sindre Finnes har hatt aksjeposter i Q-Free. Faktisk.no har faktisk ikke grunnlag for å ha en slik overskrift.

Hva er motivet for å skrive en sak med en slik tittel og konklusjonen «helt feil»?

Regjeringen Erna Solberg var generøse med tildelinger til Faktisk.no.

I september 2018 var Faktisk.no-redaktør, Kristoffer Egeberg, på pengejakt hos regjeringen, ifølge Medier 24. Den gang kulturminister Trine Skei Grande (V) oppfordret til å søke, og Egeberg ba om friske 39 millioner kroner til prosjektet sitt.

Og pengestøtte fikk de, både fra Regjeringen Solberg og Regjeringen Støre. Ikke bare mediestøtte, men særskilte tilskudd for å lage undervisningsopplegg og innovasjonsstøtte.

Her er Finnes’ liste over handler – skal ha tjent 1,8 millioner mens kona var statsminister

Oppslaget i Faktisk.no var faktisk helt feil.

Men det var svært gunstig både for Faktisk.no og for regjeringa der og da.

Faktisk.no har mange ganger vist seg som en megafon for makta, enten det gjelder den farmasøytiske industrien eller vestmaktenes behov for hatkampanjer mot Russland. I dag fungerer organet som en forlenget arm for Forsvarets opplysningstjeneste: Faktisk.no opptrer nå åpent som redskap for den militære etterretningstjenesten.

Avsløringene av aksjehandelen til Sindre Finnes mens Erna Solberg var statsminister viser at Faktisk.no også opptrådte som en mørklegger av faktiske forhold. Man kan stille seg spørsmålet om ikke denne saka kunne kommet opp mye tidligere hvis det ikke hadde vært for den rollen Faktisk.no spilte.

Vi har etter hvert samlet en del stoff om dette fremmedelementet i norsk medieverden som Faktisk.no er. Se bare her.

Forrige artikkelSyria krever erstatning for oljen USA har stjålet
Neste artikkelHumanitær imperialisme skapte marerittet i Libya