Gruvedrift etter «ren energi» forgifter millioner av mennesker

0

Gruvedrift etter «ren energi» har utsatt mer enn 23 millioner mennesker for giftig avfall i vann og miljø.

En ny studie viser at titalls millioner mennesker over hele verden nå er utsatt for giftig vannavrenning som et direkte resultat av «grønne» metallgruveoperasjoner. Se også presentasjonen til BBC.

Den hensynsløse overgangen til «ren» energi har skapt en miljøkatastrofe av episke proporsjoner. Det skriver Daily Mail online. På de få årene «grønn energi» har vært en ting, har høsting av den allerede forårsaket mer økologisk skade på planeten enn de mer enn 150 årene med boring og gruvedrift etter jordbasert fossilt brensel som har skjedd siden den industrielle revolusjon.

Dette betyr selvsagt at «grønn energi» er alt annet enn ren, og absolutt ikke bra for miljøet. Til sammenligning er jordbasert (fossilt) drivstoff mye tryggere for miljøet, og ikke minst billigere og mer pålitelig for økonomisk styrke og velstand.

Rundt 23 millioner mennesker over hele verden (dette er mer enn antall mennesker bosatt i hele delstaten Florida), samt 5,72 millioner husdyr; mer enn 16 millioner dekar irrigert jordbruksland; og nesten 300.000 miles med elver er nå forurenset av giftige biprodukter fra gruvedrift på jakt etter såkalt «ren energi».

«Denne metallgruvedriften inkluderer mange såkalte «sjeldne jordelementer» som er avgjørende for produksjon av høyteknologisk elektronikk, som solceller, vindturbiner og alle batteriene som trengs for å lagre bærekraftig «grønn» energi (og drive elbiler og iPhones), bemerker DailyMail online.

I tillegg til å ødelegge planeten, utnytter den grønne industrien også mindreårige barn ved å bruke dem som barneslaver for å utvinne mineraler som kobolt som brukes av teknologifirmaer som Apple, Google, Microsoft, Tesla og andre for å bygge deres overprisede produkter.

Det er nå flere søksmål på gang mot disse multinasjonale selskapene, som alle utnytter mindreårige barn som blir sendt inn i farlige gruver for å hente mineraler for neste utgivelse av iPhone, eller for den neste Tesla-modellen fra Elon Musk.

Omtrent 70 prosent av teknologiindustriens kobolt kommer fra Kongo hvor barn blir mishandlet og til og med drept for èn krone dagen, bare for at multinasjonale bedrifter som Tim Cook fra Apple og Elon Musk fra Tesla kan stige til toppen av rikdomspyramiden.

«Rask vekst i global metallgruvedrift er avgjørende hvis verden skal klare overgangen til grønn energi,» sa Chris Thomas, en zoolog ved University of Lincoln i Storbritannia og studiens hovedforfatter, om hvordan problemene bare kommer til å bli verre og skape enda flere problemer for miljøet og menneskene som bor i de mest utsatte områdene.

Ved hjelp av kollegene sine har Thomas utviklet en ny database støttet av testing på bakken som kartlegger hundrevis av kvadratkilometer med elver og flomsletter som nå er forurenset, muligens uopprettelig, på grunn av «grønn» industrigruvedrift.

Utrolig nok er den verste regionen i verden når det gjelder alt dette Nord-Amerika, som nå har 123.280 miles med forurensede elvesystemer, og rundt 10,7 millioner hektar med forurensede flomsletter.

«Det uheldige er at du kan mate de indoktrinerte med denne type fakta og sannheter dagen lang, men det vil ikke gjøre noen forskjell,» skrev en kommentator og la til:

«Når de først er hjernevasket til «saken» er det over.»

Artikkelen er oversatt fra naturalnews.

Oversatt av Nina Cappelen.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelCO2-kompensasjonens glade snyltere
Neste artikkelDesperate utenlandske trailersjåfører sultestreiker i Tyskland