USAs etterretningstjenester: Den ukrainske offensiven vil mislykkes

0

Avisa Washington Post skriver det som har vært åpenbart for objektive observatører i mange uker allerede: Den ukrainske offensiven vil mislykkes i å nå sitt erklærte mål, nemlig å bryte gjennom de vel forberedte russiske forsvarslinjene og nå fram til den strategisk viktige byen Melitupol eller til Azov-havet.

Denne konklusjonen bygger de på opplysninger fra USAs etterretningjstjenester.

Avisa skriver:

Ukraina startet motoffensiven i begynnelsen av juni i håp om å gjenskape sin oppsiktsvekkende suksess i fjor høsts fremstøt gjennom Kharkiv-regionen.

Her gjør WP den feilen at de overvurderer hvor mye faktisk krig som lå bak det da ukrainske styrker rykket inn i de områdene den russiske hæren hadde holdt. Den russiske hæren hadde bare ganske lette styrker i området og de trakk seg raskt ut uten vesentlige tap da ukrainerne rykket tungt inn. Å blande dette sammen med den enorme styrkeprøven som pågår nå må føre til feilvurderinger. Men la nå det være som det er. WP fortsetter:

Men i den første uken av kampene pådro Ukraina seg store tap mot Russlands godt forberedte forsvar til tross for at de hadde en rekke nylig ervervet vestlig utstyr, inkludert amerikanske Bradley-kampvogner, tyskproduserte Leopard 2-tanker og spesialiserte minerydningskjøretøyer.

Dette stemmer med de vurderingene analytikere som Douglas Macgregor har kommet med. Man kan legge til at de ukrainske tapene i mennekser og materiell har vært helt forferdelige.

Ukrainas vestlige overkommando visste at tapene ville bli store

Så kommer en meget viktig informasjon fra WP:

Felles krigsspill utført av amerikanske, britiske og ukrainske militære forutså slike tap, men så for seg at Kiev aksepterte ofrene som kostnaden for å gjennombore Russlands viktigste forsvarslinje, sa amerikanske og vestlige tjenestemenn.

Kan det sies tydeligere at Vesten betrakter og behandler ukrainerne som kanonføde?

Vestlige militære visste at den ukrainske hæren hadde for dårlig utrustning til å nedkjempe de russiske linjene og satset i stedet kynisk på at de skulle ta enorme tap i form av drepte og sårede soldater i et håp om at de på en eller annen måte skulle lykkes.

Veien til Melitopol er ekstremt utfordrende, og selv å gjenerobre nærmere byer som Tokmak vil være vanskelig, sa Rob Lee, en militæranalytiker ved Foreign Policy Research Institute.

«Russland har tre hovedforsvarslinjer der og deretter befestede byer,» sa han. «Det er ikke bare et spørsmål om hvorvidt Ukraina kan bryte en eller to av dem, men kan de bryte alle tre og ha nok krefter tilgjengelig etterpå.»

I et intervju denne uka sa general Mark A. Milley, formann for Joint Chiefs of Staff, at USA har vært tydelige på den vanskelige oppgaven Ukraina står overfor.

«Jeg sa for et par måneder siden at denne offensiven kom til å bli lang, den kommer til å bli blodig, den kommer til å gå sakte,» sa han til The Post. «Og det er akkurat det det er: lang, blodig og sakte, og det er en veldig, veldig vanskelig kamp.»

Analytikere sier til WP at utfordringene Ukraina har stått overfor er mangefasetterte, men nesten alle er enige om at Russland overgikk forventningene når det gjelder deres ferdigheter i å forsvare okkupert territorium.

«Den mest avgjørende faktoren for hvordan denne offensiven har gått så langt er kvaliteten på det russisk forsvaret,» sa Lee, og understreket Russlands bruk av skyttergraver, miner og fly. «De hadde mye tid og de forberedte seg veldig godt … og gjorde det veldig vanskelig for Ukraina å avansere.»

Det korte og det lange i dette er at den ukrainske offensiven har slått katastrofalt feil. Den har kostet enormt mye i tap av menneskeliv og materiell, men til tross for at dette nå er klart også for den militære ledelsen i USA nekter man å revurdere situasjonen og innse at det er umulig å oppnå de målene de har satt seg.

Douglas Macgregor: OFFICIAL: It’s All Over Now!!

Summer Operations | The Russians Won A Fierce Tank Battle In The South. Military Summary 2023.08.17

Og på kammerset er det tydelig at dette diskuteres i NATO. Det gikk fram av stabssjef Jenssens åpenhjertige uttalelse (som naturligvis seinere er blitt glattet over og forsøkt bagatellisert):

Forrige artikkelFornybaradelen på Arendalsuka
Neste artikkelRobert F. Kennedy Jr. – Vi har biologiske laboratorier i Ukraina for å lage biovåpen