Fornybaradelen på Arendalsuka

0
Fornybaradelen var svært synlige i Arendal

Den flotteste båten med de mørkeste vinduene kontra Motvind-folket med stand og løpesedler.

Eivind Salen fra Motvind Norge gir en talende beskrivelse av klasseforskjellen mellom den «bærekraftige» fornybaradelen og aksjonistene fra grasrota:

Eivind Salen på Facebook:

Den flotteste båten med de mørkeste vinduene tilhører vindkraftens og kraftbransjens interesseorganisasjon, for omdømmets skyld kalt Fornybar Norge. Om kvelden kan man se de dresskledde og utilgjengelige drikke vin og spise fin mat, finansiert av våre penger gjennom statskassen eller gjennom strømregningen.

De snakker der inne om «hvordan de skal overbevise dem der ute», vel vitende at ingen «der ute» får slippe inn i varmen og korrigere den skamløse propagandaen. Jeg har for eksempel her i Arendal hørt historien om hun som av John Haftor Haftorsen ble vist fuglereir med fuglunger på Frøya, og var med og så på da den første sprengsalvene gikk. Da brast hun i gråt, og har siden aldri satt sin fot i terrenget hun før hadde vandret i og funnet livstrivsel i i årevis.

Hun er en av tusenvis, titusenvis, som på forskjellige måter har fått livet sitt knust til noe helt annet enn det det var, fordi vindkraftutbyggingen i naturområder de bryr seg om eller nær mennesker de identifiserer seg med, det går sånn inn på dem.

Og så hører vi de skamløse millionærene inne på det dyreste skipet fortelle hverandre hvor vanskelig det er å få «de der ute» med på totalraseringen av landet de skamløst rike legger opp til, for kanskje å ha en enda dyrere og enda mer fornybar båt til neste år.

I kontrast har vi i Motvind Norge satt ut et lite telt, og står på stand og deler ut brosjyrer, og vi deltar på arrangement, og vi møter folk og vi snakker med folk. Men de som trenger å høre det, snakker «om oss», og ikke «med oss». Det er i seg selv et symptom på et system som er råttent.

Det var jo onsdag i går. Tallene fra NVE kom i går, om fyllingsgraden i norske vannmagasin. Det er jo ganske interessant, nå som det har vært en stor flom som har skapt store ødeleggelser på Østlandet. Flommen var varslet, og det kunne være spennende å se om kraftprodusentene tok noe hensyn til flomvarslene, og kanskje ofret noen kroner fortjeneste for å slippe ut litt mer vann enn det forretningsmessig for dem ville lønne seg.

Det ville jo kanskje spare resten av samfunnet for enorme verdier, og også liv og helse.

Også «miljøverneren» Fredrik Hauge var i slag

– Vi vil komme til å måtte godta betydelige inngrep i naturen

Fredric Hauge representerer «Miljøstiftelsen Bellona», men hvem er det som betaler dem da?

Går man på stiftelsens hjemmesider ser man at det blant deres støttespillere er firmaer som har alt å tjene på denne naturødeleggelsen.

Og Bellona er ikke bare denne industriens konsulent. De er også aktiv deltaker gjennom for eksempel å grunnlegge batterifabrikker som skal tappe det norske strømnettet for å produsere batterier. Bellona skriver:

Agder Energi og Bjørn Rune Gjelstens NOAH AS er to tunge industrielle partnere som nå starter Morrow Batteries. Initiativet kommer opprinnelig fra Frederic Hauge og Miljøstiftelsen Bellona, som har jobbet med teknologien og utvikling av selskapet siden 2015. Bellona blir med videre med en mindre eierandel i selskapet.

Hauge uttaler seg dermed ikke som miljøverner med som energiprofitør.

Og Bellona tjener godt på det. Ifølge Proff hadde «Miljøstiftelsen Bellona» driftsinntekter på 57 millioner kroner i 2022.

Forrige artikkelStrømkrisen er politisk vedtatt
Neste artikkelUSAs etterretningstjenester: Den ukrainske offensiven vil mislykkes