Ukrainske styrker evakuerer Kupyansk – russisk offensiv i nord

0

Som kjent har den mer enn 10 uker lange ukrainske «sommeroffensiven» på sørfronten ikke oppnådd stort. Noen få kilometer, i noen enkelttilfeller opp mot 10 kilometer, er erobret til en pris av mange titusener drepte ukrainske soldater. Mainstreammedia i USA har for lengst innsett at dette ikke går slik de trodde.

New York Times skriver at 500.000 mennesker er drept i denne krigen så langt.

Det pro-ukrainske Institute for the Study of War publiserer dette kartet som viser praktisk talt null framgang for Ukraina:

Og nå kommer meldinger fra Kiev om at regjeringa har beordret full evakuering av den nordlige byen Kupyansk.

Washington Post skriver at Kiev-regjeringa har gitt ordre til full evakuering. Alle må dra. Det samme skriver Reuters.

Dette svarer til det Alexander Mercouris sier i denne videoen:

Det er opplagt at Det burde ha vært en fredsløsning for lengst. Mer våpen og mer krig vil bare føre til enda flere drepte ukrainere og et mer ødelagt land.

Forrige artikkelDiskusjonen om samiske spørsmål (1)
Neste artikkelKorsfestelsen av Julian Assange
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).