Gofundme fryser Grayzone-innsamling «på grunn av noen eksterne bekymringer»

0

Gofundme har frosset donasjoner til The Grayzone på ubestemt tid «på grunn av noen eksterne bekymringer.» Selskapets handlinger følger en undertrykkelseskampanje fra den britiske og ukrainske regjeringen, mot deres personell. Fra før av er kanalen rammet av sanksjoner fra PayPal og Wikipedia. Lesere av steigan.no vil være godt kjent med The Grayzone og med deres svært verdifulle og grundige journalistikk. Se her.

– Red.


Av Max Blumenthal.

The Grayzone, 28. august 2023.

Det Silicon Valley-baserte crowdfunding-nettstedet Gofundme, har informert The Grayzone om at det har frosset alle pengene som er samlet inn i vår siste innsamlingsaksjon «på grunn av noen eksterne bekymringer.» Vårt initiativ var viet til å gi de uavhengige journalistene Wyatt Reed, Kit Klarenberg og Alex Rubinstein langsiktige stillinger.

Den 19. august, da vi krevde å få vite hvorfor Gofundme hadde nektet å godkjenne overføringen av midlene vi samlet inn, sendte et medlem av nettstedets tillits- og sikkerhetsteam, som ganske enkelt identifiserte seg som «Sabrina», en e-post til Grayzone med følgende uttalelse:

«Vårt fremste mål her er å sikre at pengene fra GoFundMe-innsamlingene alltid kommer til rett sted, så vi setter stor pris på at du hjelper oss med å sørge for at GoFundMe er et trygt sted å gi.

På grunn av noen eksterne bekymringer, må vi gjennomgå innsamlingen din for å sikre at den overholder våre vilkår for bruk. Vær oppmerksom på at våre prosesser følges for å sikre din egen sikkerhet.

Jeg skal holde deg oppdatert så snart som mulig.»

Vi har ikke mottatt noe som helst siden, fra «Sabrina».

På dette tidspunktet hadde vi samlet inn over $ 90 000 fra over 1100 bidragsytere. De sjenerøse bidragene fra vårt publikum ble ledsaget av hundrevis av meldinger om overstrømmende støtte til vår saklige journalistikk som holder imperialistisk makt til ansvar.

Og nå holder Gofundme donasjonene våre som gisler og nekter å overføre dem til oss, mens de unnlater å informere givere om at de reelt sett har beslaglagt pengene deres. Det kommersielle nettstedet har på samme måte nektet å forklare sin frysing av lesernes donasjoner, og utsteder ikke noe mer enn en vag hentydning, «noen eksterne bekymringer», etter press fra mektige krefter utenfor.

Gofundmes økonomiske sabotasje følger de facto sanksjonene pålagt av Venmo og PayPal, mot vår administrerende redaktør Wyatt Reed, etter at han rapporterte om det ukrainske militærets angrep på sivile fra separatistsiden i Donbas-regionen.

Kit Klarenberg, som også ville ha fått en stabsstilling takket være vår innsamling, ble tidligere varetektsfengslet og avhørt om hans undersøkende rapportering for The Grayzone av britisk antiterrorpoliti, på Luton International Airport i mai.

Så var det den ukrainske sikkerhetstjenesten SBU sitt forsøk på å utestenge The Grayzones Aaron Mate fra Twitter. Ifølge en rekke interne Twitter-e-poster levert til Mate, vervet SBU FBI til å presse Twitter til å utestenge ham og ei lang liste over kontoer fra plattformen, med den begrunnelse at de var «mistenkt av SBU for å spre frykt og desinformasjon». Imidlertid fikk Twitter til slutt bekymringer om å sensurere «amerikanske og kanadiske journalister», og avviste forespørselen om å forby Mate.

FBIs forsøk på å forby Twitter-kontoer på vegne av ukrainsk etterretning, gir en ledetråd til identiteten til de ansvarlige for å ta opp de «eksterne bekymringene» med Gofundme. Siden 2014, da et USA-støttet kupp installerte en nasjonalistisk regjering i Kiev, har våre bidragsytere vært i fronten for å avsløre Washingtons rolle i å presse Ukraina mot fullskala krig med Russland. Grayzone har også gitt omfattende dokumentasjon av nynazistiske krefters overveldende innflytelse over Kiev, som utløste rasende tirader fra ukrainske diplomater, samtidig som våre ansatte ble plassert på Myrotvorets, en semi-offisiell drapsliste fra SBU.

Vår rapportering har vist seg å være så forstyrrende for narrativet spunnet ut av proxy-krigere i Kiev og Washington, at Ukrainas president Volodymyr Zelensky og hans kone Olena, drev personlig lobbyvirksomhet mot WebSummit, den største internasjonale samlingen til teknologibransjen, for å forhindre meg og Aaron Mates deltagelse på deres 2022-konferanse i Lisboa, Portugal.

Så selv om vi ikke har noen konkret informasjon om identiteten til de «eksterne kreftene» som har drevet lobbyvirksomhet overfor Gofundme for å fryse våre donasjoner, har vi sterk grunn til å mistenke at innblanding fra den ukrainske regjeringen og dens sponsorer i Washington er roten til sabotasjen.

Uansett hvem som er ansvarlig, er vi tydelig vitne til arbeidet til det sensur-industrielle kompleks, mens det forsøker å økonomisk blokkere de amerikanske og britiske journalistene som grundig har forpurret sine egne regjeringers offisielle narrativ.

Gofundmes historikk for uberettiget beslagleggelse av borgernes penger

The Grayzone er langt fra det første alternative mediet eller aktivist-initiativet som får sine donasjoner blokkert av Gofundme, etter en kampanje med press fra mektige krefter utenfra.

Den 5. februar 2022, kansellerte Gofundme vilkårlig en innsamlingsaksjon for Canadian Freedom Convoy som protesterer mot den kanadiske regjeringens COVID-19-vaksinemandat, med henvisning til et brudd på tjenestevilkårene som forbyr støtte til årsaker som angivelig er involvert i vold og trakassering. Den gangen var det statsminister Justin Trudeaus rådgivere som presset bankene til å beslaglegge donasjoner til Freedom Convoy uten rettslig grunnlag.

Etter påkallingen av Canadas kriselov, av statsminister Justin Trudeau, beslagla Gofundme nesten 10 millioner kanadiske dollar levert av givere fra grasrota.

Etter sin uberettigede beslagleggelse av millioner fra private kanadiske borgere, annonserte Gofundme planer om å sluse pengene sine til «troverdige og etablerte veldedige organisasjoner» uten borgernes tillatelse – et fullstendig tyveri. Det var bare takket være press fra amerikanske medlemmer av Kongressen og guvernører, at finansierings-selskapet til slutt gikk med på å returnere pengene til giverne.

Tilsvarende, Gofundme avlyste en innsamlingsaksjon for Gitxsan First Nation, en innfødt stamme som blokkerer en jernbanelinje som krysser landet deres i British Columbia. Selskapet nektet å forklare kanselleringen, og sa bare at gjennomføringen av innsamlingen «faller inn under vår seksjon om forbudt oppførsel».

Gofundme har også vilkårlig fjernet innsamlingskampanjene til det alternative antikrigsmediet MintPress News, og utestengt nettstedet fra plattformen uten forklaring.

«Det vestlige sanksjonsregimet som rammer over 25 prosent av verdens befolkning gjennom økonomisk krigføring, går nå etter sine egne borgere, og forhindrer uavhengige journalistiske medier, inkludert Mint Press og The Grayzone, fra å motta sine egne midler,» bemerket Mnar Adley, grunnleggeren av Mint Press.

Adley fortsatte: «Gofundmes målretting av The Grayzone er bare enda et bevis på at vi lever i en intellektuell flyforbudssone der avvikende journalister blir økonomisk sanksjonert og behandlet som mistenkelige.»

Hva du kan gjøre for å støtte The Grayzone?

Fordi Gofundme har nektet å overføre dine donasjoner til oss for det tiltenkte formålet, og på grunn av sin historikk med å forsøke å kanalisere donasjoner til «etablerte» saker, uten samtykke fra giverne, bør du umiddelbart be om refusjon. Du kan gjøre det her.

Vi har sikret et skriftlig løfte fra Mike Marian, medgründer av crowdfunding-selskapet Spotfund, om å være vertskap for innsamlingen vår og sikre automatisk overføring av donasjonene dine. Så etter å ha mottatt refusjonen fra Gofundme, kan du donere her.

Til slutt, la Gofundme få vite hvor rasende du er over at de har blokkert donasjonen din uten noen forklaring, og krenket tilliten din ved å gi etter for de vilkårlige, udemokratiske kravene fra pro-krigs elementer som sannsynligvis befinner seg i korridorene til imperialistisk makt.

Start med å skrive til «Sabrina» hos Gofundmes ironisk navngitte Trust and Safety Team, på support@gofundme.com og hvis det mislykkes, prøv denne lenken.

Som grunnleggeren av Mint Press News, Mnar Adley, minner oss om, kunne ikke innsatsen vært høyere:

«Uavhengige medier driver på svært stramme budsjetter og er avhengige av pengeinnsamling og individuelle donasjoner, og derfor har vi vendt oss til crowdfunding-plattformer som Gofundme for å operere. Men hvis disse selskapene jobber direkte med den nasjonale sikkerhetsstaten for å blokkere oss fra å motta våre egne midler, som de gjorde med Wikileaks før oss, da kan de også gjøre det mot dere.»

Her er hva du kan gjøre for å støtte The Grayzone: hvis du allerede har donert, krev refusjon fra Gofundme her. Bidra så til oss på vår nye, pålitelige crowdfunder her. Ytterligere instruksjoner er nedenfor.

Max Blumenthal.

Sjefredaktøren for The Grayzone, Max Blumenthal, er en prisbelønt journalist og forfatter av flere bøker, inkludert den bestselgende Republican GomorraGoliath, The Fifty One Day War og The Management of Savagery. Han har produsert trykte artikler for en rekke publikasjoner, mange videorapporter og flere dokumentarer, inkludert Killing Gaza. Blumenthal grunnla The Grayzone i 2015 for å sette et journalistisk lys på USAs tilstand av evig krig og dens farlige innenlandske konsekvenser.


Denne artikkelen ble først publisert av The Grayzone:

Gofundme freezes Grayzone fundraiser ‘due to some external concerns’

Oversatt for s.no av Espen B. Øyulvstad

Forrige artikkelDollarhegemoniet trues
Neste artikkelKarl Ove Knausgård sier ja til Leninprisen
Max Blumenthal
Max Blumenthal er sjefredaktør for The Grayzone, en prisvinnende journalist og forfatter av flere bøker, inkludert bestselgende republikanske Gomorrah, Goliath, The Fifty One Day War og The Management of Savagery. Han har publisert artikler for en rekke publikasjoner, mange videoreportasjer og flere dokumentarer, inkludert Killing Gaza. Blumenthal grunnla The Grayzone i 2015 for å kaste et journalistisk lys over USAs tilstand av evig krig og dens farlige hjemlige konsekvenser.