Fra koronahysteri til hetebølgehysteri, samme teknikk, samme mål

0
Er det noen som kjenner seg igjen i sommerens heteføljetong?

I Storbritannia har myndighetene innrømmet at de brukte adferdsspykologi og massiv skremselspropaganda for å få massene til å lyde ordre under den såkalte «pandemien». Regjeringa opprettet i 2020 noe som kalles Behavioral Insights Team, også kalt «Nudge Unit» – påvirkningsenhet. Adferdsforskeren Simon Ruda var med på å grunnlegge den, men sjøl han syntes den gikk for langt.

«Jeg er fortsatt tilhenger av bruken av adferdsvitenskap i offentlig politikk, og av Behavioral Insights Team, mer kjent som Nudge Unit. Men når jeg er vitne til hvordan Storbritannia og andre regjeringer har reagert på pandemien, ser jeg nå sårbarhetene til velmenende, demokratiske regimer, og potensialet for at adferdsvitenskap kan bli brukt på upassende måter.

Frykt som våpen: – Hvordan den britiske regjeringa brukte skjult taktikk for å skremme befolkninga

Den britiske regjeringas ‘psykologiske strategier’ for å manipulere et uvitende publikums atferd kan slå tilbake og føre til langvarig skade, hevder eksperter.

Dette skriver den britiske avisa The Telegraph. Artikkelen ligger bak betalingsmur, men finnes også her.

Nå brukes nøyaktig de samme metodene med «hetekatastrofen»

Spiked har et intervju med Laura Dodsworth. Hun har skrevet boka Free Your Mind om hvordan man motstår propagandakampanjer, og hun har studert hvordan myndighetene og mediene bruker disse manipulasjonsteknikkene. Her forklarer hun hvordan de samme teknikkene brukes i The rise of heatwave hysteria:

Hetebølgehysteriet 2023

Vitenskapsredaktør Dr David Whitehouse skriver også om dette. Han har i likhet med oss bitt seg merke i at mediene har rotet sammen lufttemperatur og overflatetemperatur for å skape frykt. Les: Meldingene om katastrofal varme var stort sett manipulert.

Et godt eksempel på dette er det europeiske hetebølgehysteriet som ble startet av journalister som forvekslet jord- og lufttemperatur. Det begynte med en rapport fra European Space Agency som refererte til målte lufttemperaturer over Europa. Poenget med pressemeldingen var at det var veldig varmt. Den sa, «…og det har bare så vidt begynt … med lufttemperaturer som forventes å stige til 48 °C på øyene Sicilia og Sardinia – potensielt de varmeste temperaturene som noen gang er registrert i Europa.» Du vil legge merke til ordene «forventet» og «potensielt». For å være rettferdig refererte rapporten til overflatetemperatur senere, men vi vet alle at journalister sjelden leser lenger enn det første avsnittet i en pressemelding.

Det er stor forskjell mellom temperaturer som registreres ved overflaten og temperaturen til luften ved en standardhøyde på 1,2 – 1,5 m som måles i skjermede værskap og brukes i daglige værmeldinger. Overflatetemperaturen er mye varmere. På et tidspunkt rapporterte BBC 45 °C i Roma da den maksimale registrerte lufttemperaturen var 40 °C. Lufttemperaturen på Sicilia var 32°C et stykke fra den anslåtte overflatetemperaturen på 48°C. For en forskjell 2 m gjør!

Gitt det, var det fortsatt foreløpig den varmeste uken globalt så lenge vi har målinger. Mange spådde at flere rekorder senere ville falle, men det gjorde de ikke. Death Valley, muligens det varmeste stedet på jorden, kom nær, men brøt ikke rekorden fra 1913. Den rekorden er forresten under mistanke ettersom ingen av de nærliggende værstasjonene registrerte ekstraordinært varmt vær for den dagen. De fleste amerikanske stater satte sine individuelle varmerekorder for nesten et århundre siden.

Så langt ser El Nino av 2023 ut som i 2016. I følge Dr Melissa Lazenby ved University of Sussex blir den nåværende europeiske hetebølgen ikke påvirket av den kommende El Nino, men er et resultat av stabile atmosfæriske forhold fra en stasjonær atmosfærisk funksjon satt på bakgrunn av globale høye temperaturer. Det er også varmt globalt på grunn av den marine hetebølgen i Nord-Atlanteren, som så vidt vi vet er en naturlig hendelse som ifølge IPCC ikke bærer preg av global oppvarming. Dette betyr at El Nino høyst sannsynlig vil heve jordens globale årlige temperatur til rekordnivåer for i år og muligens neste.

Og så faller de globale temperaturene igjen.

Poenget med å skape hysteri er at da slutter folk å tenke klart, og de aksepterer mye lettere ting de aldri ville vært i nærheten av å godta dersom de ikke var blitt satt i en tilstand av frykt. Tvangsinternering, portforbud, tvangsmaskering, tvangsvaksinering, nedlegging av matvareproduksjon, tvungen digital id, krig og så videre.

Våre herskere har utviklet metodene sine, men de gjentar seg sjøl, og folk må jo snart bli i stand til å kjenne lusa på gangen. Eller?

Forrige artikkelNorge er ikke aleine om å rasere landbruket
Neste artikkelLatin-Amerika nekter å falle inn på linje med det kollektive Vesten