Folk i Storbritannia manipulert til å godta mer lockdown

0
Illustrasjon: Shutterstock

Professor David Halpern spår at befolkningen vil godta en ny lockdown fordi de «vet hva øvelsen er».

Storbritannia har blitt drillet for å overholde lockdown under en framtidig pandemi, har administrerende direktør for ‘nudge-enheten’ sagt. Dette skriver The Telegraph.

Professor David Halpern sa til The Telegraph at landet hadde «øvd på øvelsen» med å bruke ansiktsmasker og jobbe hjemmefra og «kunne gjøre det på nytt» i ei framtidig krise.

Forrige tirsdag fortalte Matt Hancock den offentlige undersøkelsen at Storbritannia må være klar til å bekjempe framtidige sykdomsutbrudd med bredere, tidligere og strengere lockdowns.

Da han snakket på Lockdown Files-podcasten, spådde regjeringsrådgiveren professor Halpern at landet ville overholde en ny «bli hjemme»-ordre fordi de «på en måte vet hva øvelsen er».

I et intervju antydet den ledende atferdsforskeren til og med at nasjonens tidligere erfaring gjorde det «mye lettere å nå forestille seg» at befolkningen ville akseptere framtidige lokale restriksjoner.

I sitt mest omfattende intervju siden mars 2020 forklarte professor Halpern at nudge-enhetens kampanjer ble utviklet for å bidra til å forsterke ny atferd.

Han sa at plakatene deres fungerte som visuelle oppfordringer slik at «når du går inn i en butikk eller et annet sted, minner det deg på nytt, det signaliserer, det fungerer som en trigger for oppførselen».

Professoren sa at denne meldinga oppmuntret til maskebruk, noe som betyr at folk følte seg «nakne» når de glemte å ta på seg en.  

«Sett det slik,» sa han. «Du ville føle at ‘Herregud, jeg har ikke masken min’. Du føler deg naken, ikke sant?»

Latterlig og illevarslende fra Tour de France

Vi får et tydelig tegn på at makthaverne forbereder en ny lockdown med maskepåbud og det hele hvis vi følger sendingene fra Tour de France.

I omgivelser der hundretusener jubler og omfavner hverandre langs løype og utøverne er uten masker dukker syklistene plutselig opp med masker i intervjusonen.

Det gjøre etter et pålegg fra UCI og Tour de France skriver Cycling News.

Ryttere har blitt frarådet å posere på selfies med fans og skrive autografer.

I begynnelsen av juni sa et løpsdokument som Reuters hadde sett: «Ikke kom for nær tilskuerne – Sosial distansering, ingen selfies, ingen autografer.»

«For alle lagmedlemmene: Respekter en innesperring – Begrens interaksjonene utenfor løpsbobla. Ikke spising ute. Respekter sosial distansering på hotellet.»

Som kjent finnes det intet vitenskapelig grunnlag for at maskene eller denne typen «sosial distansering» har noen som helst effekt i retning av å hindre spredning av noe virus.

Og spesielt i omgivelser der folk omgås så tett som i Tour de France blir det fullkomment latterlig.

Men bildene av utøvere med masker som blir formidlet til hundrevis av millioner seere har en effekt, nemlig som en forberedelse til å godta de nye påbudene som kommer.

Forrige artikkelFransk politi får rett til å spionere på nettet
Neste artikkelUkraina – Biden eskalerer igjen, nå klasebomber