Teknogigantene i USA sparker titusener av ansatte og vil erstatte dem med lavtlønte utlendinger

0

Tidligere i år permitterte teknogigantene i USA titusenvis av amerikanske arbeidere. Microsoft har sagt opp over 10.000 ansatte. Google har sagt opp 12.000 ansatte. Meta, morselskapet til Facebook, sa opp 21.000 ansatte. Amazon sa opp 27.000 ansatte. Og Salesforce annonserte en reduksjon på 10 % i arbeidsstyrken, et kutt som anslås å påvirke rundt 8000 personer.

Dette skriver analytikeren og kommentatoren Lee Fang på sin Substack-konto.

Og han viser at akkurat de samme selskapene nå har skrevet et brev til regjeringa i USA der de ber om lettelser i immigrasjonspolitikken slik at de midlertidig kan ansette utenlandske arbeidere:

Bare måneder etter rekordoppsigelser presser en gruppe som representerer Google, Meta, Amazon, Microsoft, Salesforce og andre teknologigiganter president Joe Bidens administrasjon for at den skal la flere midlertidige utenlandske arbeidere jobbe i USA gjennom H-1B-visumprogrammet for mennesker med spesialkompetanse.

De siste dataene som viser økende søknader om visum «gjør det klart at det ikke er nok H-1B-visa som er autorisert av kongressen til å møte amerikanske arbeidsgiveres etterspørsel,» hevdet Compete America, en gruppe som representerer Silicon Valley-firmaer i immigrasjonspolitiske spørsmål, 1. juni i et brev til ministeren for innenlandssikkerhet, Alejandro Mayorkas.

Brevet etterlyser endringer designet for å fremskynde og effektivisere visumsøknadsprosessen. I appellen til Mayorkas hevder Compete America at den nåværende årlige H-1B visumgrensen på 85 000 «forblir utilstrekkelig til å møte behovene til økonomien vår.»

Metadata fra brevet viser at det ble redigert av flere tekniske advokater, inkludert Barbara Leen, en immigrasjonsadvokat for Microsoft. Peter Schiron, assisterende generalrådgiver og immigrasjonsrådgiver i Deloitte, et konsulentfirma som gir råd til bedriftsinteresser om outsourcingstrategi, deltok også i redigeringsprosessen.

Brevet ble også organisert av TechNet og Information Technology Industry Council, to lobbygrupper som også representerer Silicon Valley-interesser.

Det skal de multinasjonale monopolselskapene ha, de kan det med å føre klassekamp. Det tragiske er at de knapt møter motstand fra de undertrykte klassene som rammes fordi disse er elendig organisert og har ledere som stort sett har forrådt dem.

Forrige artikkelNATO følger nervøst den ukrainske motoffensiven
Neste artikkelSoft power i fotformsko (2)