Murdochs Ukraina-forbindelse

0

Mediemogulen Rupert Murdoch snakket med Zelensky og så sparket han Tucker Carlson.

Fox News administrerende styreleder Rupert Murdoch holdt en tidligere urapportert samtale med Ukrainas president Volodymyr Zelensky i vår der de to diskuterte krigen og årsdagen for Fox News-journalistenes død i mars i fjor. Den ukrainske presidenten hadde en lignende samtale med Lachlan Murdoch 15. mars, som Zelensky bemerket i en nasjonal sending forrige måned som har vært lite kjent. Dette skriver Semafor, som fortsetter:

Samtalene fant sted noen uker før Murdoch sparket sin største stjerne og mest frittalende kritiker av amerikansk støtte til Ukraina, Tucker Carlson. Senior ukrainske tjenestemenn hadde kommet med innvendinger mot Carlsons dekning overfor Fox-ledere, men Zelensky tok det ikke opp i samtalene med Murdochs, ifølge en person som er kjent med detaljene i samtalene.

Det er ikke bare demokrater, men også republikanere som har mislikt Carlsons kritikk av Ukrainapolitikken.

«Det er klart at han skremte mange medlemmer til ikke å støtte Ukraina fullt ut,» sa en senior republikansk kongressassistent til Semafor. «Avsettelsen av Carlson», la assistenten til, «reduserer trolig den sterkeste stemmen der ute mot amerikansk støtte.»

Vi vet ikke helt sikkert hva som var den direkte årsaken til at Murdoch sparket Tucker Carlson til tross for at han var det største trekkplasteret på FoxNews. Murdoch skal for eksempel ha reagert veldig negativt da da en grafikk på Tucker Carlsons show skal ha vist Zelensky som en hallik, skriver MSN.

Tucker: I dag likner USA mest på en ettpartistat, men det vil ikke vare

Her er en av Tucker Carlsons første kommentarer etter at han forlot FoxNews:

Forrige artikkelFinsk studie: Masker hadde ingen effekt på covid-tilfeller blant barn
Neste artikkel«Digital kompetanse»