Opprøret i Frankrike fortsetter – demonstranter stormet kontorene til BlackRock

0

Arbeidere over hele Frankrike streiker mot regjeringas plan om å øke pensjonsalderen og tok kampen opp mot verdens største pengeforvalter. Dette skriver HuffPost.

Parisere som i flere uker har protestert mot Frankrikes plan om å heve pensjonsalderen, stormet torsdag en bygning som huser BlackRocks regionkontor, og tok kampen mot pensjonsreformen til verdens største pengeforvalter.

Arbeidstakere over hele landet streiker mot regjeringas vedtak om å øke pensjonsalderen for de fleste fra 62 til 64, noe som igjen forsinker pensjonsutbetalingene. Den franske presidenten Emmanuel Macron utløste spesielle konstitusjonelle fullmakter i forrige måned slik at han kunne sende lovgivninga gjennom parlamentet uten avstemning. For tida er landets høyeste organ for konstitusjonelle saker i gang med å gjennomgå lovforslaget og forventes å avgjøre dets skjebne neste uke.

Rundt 100 demonstranter okkuperte kort tid første etasje i bygningen som huser BlackRocks kontor i tredje etasje. Blant demonstranter som tok seg inn i bygningen var jernbanearbeidere, folk fra undervisningsinstitusjoner og arbeidere i energiindustrien.

Mens BlackRock sjøl ikke er direkte involvert i Frankrikes pensjonsreformer, ble de mål for parisernes raseri på grunn av sitt arbeid for private pensjonsfond, sa den protesterende skolelærer Françoise Onic til Reuters .

«Vi dro til hovedkvarteret til BlackRock for å fortelle dem: Pengene til arbeidere, for pensjonene våre, de tar dem,» sa Jerome Schmitt, en talsperson for den franske fagforeningen Solidaires, til CNN-tilknyttede BFM-TV .

Demonstranter satte av røykbomber og tente røde fakler i bygningen mens de ropte slagord som ‘On Est La’ «Vi er her!» Bilder og video viser demonstranter som vifter med fagforeningsflagg.

Her er noen representative innslag fra Twitter:

Forrige artikkelFDA må innrømme at det er brukt grafenoksid i framstilling av mRNA-«vaksinene»
Neste artikkelIndia med kurs for en vei som aldri er prøvd før