Glenn Greenwald: Mediene avslørte at de jobber for FBI og CIA

0

Washington Post og New York Times har nylig gjengitt utdrag fra en bunke hemmelige dokumenter fra Defense Intelligence Agency (DIA) som har blitt lekket på nettet, eller angivelig hemmelige dokumenter.

Les: Lekket dokument: USA forventer ikke fredssamtaler mellom Russland og Ukraina i 2023

Biden ønsker å utvide internettovervåking etter Discord-lekkasjer

Vi kan ikke garantere at disse dokumentene er det de sier de er. Til det er det altfor mye muffens i denne saka og hovedstrømsmediene har vært altfor velregisserte og koordinerte til at det går an å stole på at det faktisk er hemmelige vurderinger fra DIA vi står overfor.

Mediene avslørte kilden

Dette inntrykket forsterkes ytterligere når vi ser at de samme mediene hjalp myndighetene med å oppspore kilden. Ifølge The Washington Post ble de topphemmelige dokumentene lagt ut på en privat Discord-server som et medlem senere la ut på offentlige servere i mars. Torsdag arresterte FBI en 21 år gammel Air National Guardsman i Massachusetts som er mistenkt for å være lekkeren.

I et intervju med Tucker Carlsen kommenterer Glenn Greenwald dette og sier:

Media avslørte sin troskap til regjeringen ved å gjøre FBIs arbeid for dem.

«Det var New York Times og The Washington Post som gjorde FBIs arbeid og fant lekkeren og ledet FBI til ham!» utbrøt @ggreenwald

«De elsker lekkasjer når CIA og Homeland Security forteller dem å lekke … men når det kommer til åpenhet, det undergraver agendaen til disse byråene … det er utrolig at disse journalistene opptrer på regjeringens side og faktisk sporer opp lekkeren og krever at han blir straffet enda mer.»

Greenwald har skrevet en artikkel om denne på sin Substack:

The Same Establishment Playbook is Used to Malign the Character of Leakers and Distract Attention From the Substance of the Revelations

Der innleder han slik:

På en praktisk talt daglig basis kan man finne autoriserte lekkasjer i The New York Times, The Washington Post, på CNN og NBC News: Dette betyr historier kledd ut som lekkasjer fra anonyme kilder som faktisk ikke er mer enn meldingspåstander som CIA , FBI, Homeland Security og Pentagon har instruert disse underordnede medieselskapene om å spre. Når det skjer, blir lekkasjen aldri funnet eller straffet: selv når lekkasjene er utpekt som de mest alvorlige forbrytelsene under den amerikanske straffeloven, for eksempel da The Washington Posts mangeårige CIA-talsmann David Ignatius tidlig i 2017 publiserte innholdet i avlyttede telefonsamtaler mellom Trumps påtroppende nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn og Russlands ambassadør Sergey Kislyak. Det meste av Russiagate ble konstruert basert på autoriserte lekkasjer, en sjenerøs måte å beskrive offisiell propaganda fra den amerikanske sikkerhetsstaten hvitvasket i amerikansk corporate media.

Men når det kommer til uautoriserte lekkasjer – som resulterer i avsløringen av hemmelige bevis som viser at den amerikanske sikkerhetsstaten løy, handlet korrupt eller brøt lover – det er da hele makten av etablissementsmakta raser ned over hodet på lekkerne. De blir funnet og arrestert. Karakteren deres er ødelagt. Og nå – i en ny og genuint sjokkerende opptrapping – er det de største mediekonsernene selv, som Times og Post, som faktisk gjør FBIs arbeid ved å jakte på lekkeren, avsløre ham og sikre at han ble arrestert.

Forrige artikkel«Seiersblot» i Vidkun Quislings fotspor
Neste artikkelKunstig kjøtt fra 3D-printeren