FNs sikkerhetsråd vil ikke undersøke Nord Stream-bombingen

0
12 avholdende stemmer i Sikkerhetsrådet sørget for at det ikke blir noen undersøkelse.

De eneste medlemmene som stemte for å undersøke sabotasjen var Russland, Kina og Brasil

Av Dave DeCamp, Anti-War,

Dave DeCamp.

FNs sikkerhetsråd stemte mandag mot et russisk-kinesisk forsøk på å få til en uavhengig etterforskning av bombingen av Nord Streams naturgassrørledninger som forbinder Russland med Tyskland.

De eneste medlemmene av rådet som stemte for resolusjonen var Russland, Kina og Brasil. De resterende 12 medlemmene avsto fra avstemningen, inkludert USA, den sannsynlige skyldige bak angrepene.

Resolusjonen hadde liten sjanse til å vedtas siden den trengte minst ni stemmer for og ingen veto fra noen av de fem faste medlemmene av Sikkerhetsrådet: USA, Kina, Russland, Storbritannia og Frankrike.

Russland har presset på for en internasjonal etterforskning av Nord Stream-sabotasjen siden etterforskningsjournalisten Seymour Hersh publiserte en bombe av en artikkel i februar som hevdet at president Biden beordret bombingene.

Hershs rapport sa at amerikanske marinedykkere plantet eksplosiver på rørledningene i juni 2022 under dekke av NATO-øvelser i Østersjøen. Operasjonen ble utført sammen med Norge, og et norsk spionfly slapp en sonarbøye 26. september 2022 som detonerte eksplosivene.

USA har nektet for å ha ansvaret for bombingen, og The New York Times publiserte nylig en historie som hevdet at amerikanske tjenestemenn tror en «pro-ukrainsk gruppe» kan være ansvarlig for sabotasjen. Men ifølge Hersh ble den nye fortellingen plantet av CIA etter at medlemmer av spionbyrået ble beordret om å lage en dekkhistorie for å flytte ansvaret bort fra USA etter et møte mellom president Biden og Tysklands kansler Olaf Scholz.


Denne artikkelen ble først publiser t Anti-War:

UN Security Council Won’t Probe Nord Stream Bombing


Denne utgaven av Redacted tar blant annet opp denne avstemninga i Sikkerhetsrådet:

Forrige artikkelThe Great Food Reset har begynt
Neste artikkelSenatet i USA ønsker ikke mer tilsyn med milliardene som sendes til Ukraina
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.