Senatet i USA ønsker ikke mer tilsyn med milliardene som sendes til Ukraina

0

Lovforslaget mislyktes i en avstemning på 26-68

Av Dave DeCamp, Anti-War, 28. mars, 2023

Dave DeCamp.

Senatet stemte tirsdag kveld ned et endringstillegg for å opprette en spesialinspektør for å føre tilsyn med de over $ 113 milliardene som USA har autorisert til å bruke på krigen i Ukraina.

Tillegget, som ble introdusert av senator Josh Hawley (R-MO), mislyktes i en avstemning på 26 mot 68, med 24 republikanere og bare to demokrater som stemte for mer tilsyn med de milliarder i våpen som blir sendt til Ukraina.

Hawley forsøkte å legge til endringen i et lovforslag om å oppheve Irak-autorisasjonene fra 1991 og 2002, for bruk av militærmakt (AUMF). Lovgivningen om å oppheve AUMF-ene forventes å bli stemt over en gang denne uken.

Hawleys idé var å opprette en stilling for Ukraina tilsvarende spesialinspektøren for gjenoppbygging av Afghanistan (SIGAR), som John Sopko har fylt siden 2012.

Sopko fant titalls milliarder dollar i svinn i den amerikansk bistanden til Afghanistan og utstedte bitende rapporter som kritiserte USAs politikk i landet. I forrige måned sa Sopko at han frykter USA vil gjenta de samme feilene i Ukraina.

«Du er nødt til å få avslørt korrupte elementer av ikke bare den ukrainske eller vertsregjeringen, men også av amerikanske, statlige entreprenører eller andre tredjepartskontraktører som prøver å stjele pengene. Det er bare så mye penger som går inn, og de er det vanskelig å holde styr på», sier Sopko.

I forkant av tirsdagens avstemming skrev Hawley i en kronikk publisert av Fox News: «Milliarder på milliarder av amerikanske dollar strømmer inn i et krigsherjet land uten noe seriøst tilsyn.»

Hawley har vært kritisk til USAs politikk i Ukraina fordi han mener USA bør konsentrere seg om å bygge seg opp militært i Asia-Stillehavet for å møte Kina i stedet. I desember sendte han et brev til utenriksminister Antony Blinken der han oppfordret Biden-administrasjonen til å prioritere bevæpning av Taiwan fremfor Ukraina.


Denne artikkelen ble først publisert av Anti-War:

Senate Votes Down Amendment to Create Special Watchdog for Ukraine

Oversatt for Steigan.no av Espen B. Øyulvstad.

Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelFNs sikkerhetsråd vil ikke undersøke Nord Stream-bombingen
Neste artikkelZelensky bruker politi for å tømme ortodokst kloster
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.