Floridas guvernør vil forby digital sentralbankvaluta

0
Floridas guvernør Ron DeSantis vil forby digital sentralbankvaluta.

Floridas guvernør Ron DeSantis foreslo mandag 20. mars 2023 lovgivning som vil forby sentralbankers digitale valutaer (CBDCs) fra The Sunshine State, og framstiller loven som et tiltak for å ivareta det økonomiske personvernet til Floridas innbyggere.

Loven ville forby enhver CBDC i Florida som den amerikanske sentralbanken skulle kunne innføre og enhver som er opprettet av en utenlandsk regjering, og forbyr teknologien fullstendig fra å bli brukt som en form for penger i staten.

DeSantis introduserte lovgivningen bak et podium med parolen «Big Brother’s Digital Dollar». DeSantis framstilte teknologien som et redskap som vil føre til overveldende makt fra myndighetenes side og bane vei for økonomisk overvåking.

«Det som [en] sentralbanks digital valuta handler om er å overvåke amerikanere og kontrollere amerikanere,» sa han. «Du åpner opp en stor boks med ormer, og du gir en sentralbank enorme, enorme mengder kraft, og de vil bruke den kraften.»

I intervjuer med Decrypt har ShapeShift-grunnlegger Erik Voorhees også kalt CBDCs «Orwellsk«, og varsleren Edward Snowden har kalt dem «kryptofascistiske valutaer

Snowdens utsagn kom som et svar på en artikkel av New York Times gjestespaltist Dr. Eswar Prasad, professor i handelspolitikk ved Cornell University.

Dr. Prasad framhevet den økende bevegelsen mot en kontantløs økonomi, et trekk signalisert av forskning og utprøving av CBDC i land som Kina, Sverige, Japan, Storbritannia, samt Den europeiske sentralbanken, som i sommer advarte land om at teknologien snart kan overkjøre regjeringer hvis de ikke begynner å forberede sine egne digitale valutaer.

Snowden understreket en del av Dr. Prasads artikkel der akademikeren sa at hvis den amerikanske økonomien var i en alvorlig situasjon, og Federal Reserve allerede hadde krympet renten den kontrollerte til null (det var lenge før de nye rentehevingene, o.a.) «kan Fed [da] innføre en negativ rente. ved gradvis å krympe de elektroniske saldoene på alles digitale valutakontoer.»

Forrige artikkelEndres kraftsystemet i EU og Norge «i et voldsomt tempo»?
Neste artikkelFri vilje trumfer determinisme i Gulf-politikken