Bill & Melinda Gates støtter «smarte masker» for kyr

0

Bill & Melinda Gates Foundation tildelte denne måneden et stipend på 4,8 millioner dollar til et selskap som selger «smarte» ansiktsmasker for kyr. (Og nei, det er ikke en for tidlig aprilspøk, red.)

Av Suzanne Burdick, Ph.D., ChildrensHealthDefense.

ZELP, som står for Zero Emissions Livestock Project, hevder at masketeknologien deres for kunstig intelligens (AI) for husdyr vil redusere metanutslipp – ansett for å være en hovedgass for klimagasser – og dempe klimaendringer.

Kyr og andre drøvtyggere slipper ut metan i prosessen med å fordøye maten.

Masken går rundt kuas hode og fanger opp metangassen som dyret puster ut, oksiderer den og slipper den så ut i luften som karbondioksid og vanndamp, ifølge ZELP.

Den har også sensorer som kontinuerlig samler inn millioner av datapunkter på dyrene som behandles av maskinlæringsalgoritmer.

«Vår AI er opplært til å oppdage varme, flagge velferdsforhold og identifisere de mest effektive dyrene med et høyt nivå av nøyaktighet,» sa ZELP .

Men kritikere, inkludert tredjegenerasjons bonde Howard Vlieger, sa at den Gates-finansierte satsingen er ulogisk og drevet av grådighet.

Vlieger, som gir råd til avlings- og husdyrbønder over hele USA, sa: «Dette er hva du vil få når du kombinerer grådighet og dumhet.»

I en kommentar til nyhetene fortalte Will Harris – en fjerdegenerasjons regenerativ bonde som driver familiens gård White Oak Pastures , til The Defender at alt han kunne si var: «Dette er sikkert en bløff».

Critical Sway, en forsker og etterforsker, twitret : «Du kunne ikke finne på dette. … Vi lever i latterlige tider mine venner.»

ZELP – som samarbeider med landbruksgiganten Cargill – tjener pengene sine ved å leie ut de smarte maskene til bønder og ved å selge karbonkompensasjonskreditter, sa Critical Sway.

«Historien vil vise at det store flertallet av såkalte miljøvennlige prosjekter som dette kommer til å få Bernie Madoff til å se ut som en altergutt,» sa Vlieger.

Madoff, hvis navn ble synonymt med økonomisk svindel, sto bak Ponzi-ordningen på 20 milliarder dollar som CNN kalte historiens største økonomiske svindel .

«Naturen er ikke til salgs», sier Vandana Shiva til RFK Jr.

Gates’ kjærlighetsforhold til teknofikser

Smarte masker for kyr er ikke den første teknologiske løsningen Gates har forsøkt å bruke på et naturlig problem.

I fjor samarbeidet milliardæren med Samsung i et forsøk på å lage et toalett som ville gjøre menneskelig avføring til aske .

Og Gates hevdet nylig at hans genetisk endrede frø var nødvendige for å løse verdens sult fordi klimaendringer endrer vekstforholdene.

Han fremmer også AI-drevet digitalt landbruk som er avhengig av storskala monokulturer og er « i utgangspunktet et overvåkingslandbruk», ifølge miljøaktivisten Vandana Shiva, Ph.D.

Teknologien tvinger bønder «til å bli avhengige av kjemikalier og kjemisk gjødsel» som skader planeten og mennesker samtidig som den reduserer det naturlige biologiske mangfoldet, sa Shiva.

Shiva sa at Gates’ løsninger ignorerer åpenbare naturlige løsninger på miljøproblemer, slik som regenerativ landbrukspraksis med administrert beite og naturlig jordberikelse.

Industriell jordbrukspraksis – ikke kyr – er problemet

ZELPs design var en av fire vinnere i fjor i Terra Carta Design Lab , en miljømessig bærekraftig konkurranse for å redusere metanutslipp .

Prins Charles – som lanserte konkurransen som en del av sitt Sustainable Markets Initiative – berømmet maskedesignet som «fascinerende», rapporterte Business Insider i april 2022.

Men ifølge Vlieger er ikke drøvtyggende dyr i deres naturlige habitat de viktigste drivkreftene for miljøproblemer.

«Da nybyggerne jobbet seg over slettene, var det millioner av bøfler,» sa Vlieger. «Hvis drøvtyggere var problemet, hvorfor hadde vi ikke klimaendringer da?»

Teknofikser som ZELPs smarte masker ignorerer spørsmålet om hvor og hvordan dyrene beiter, sa Vlieger og andre.

Konvensjonell husdyrproduksjon – som inkluderer å begrense et stort antall dyr i konsentrerte dyrefôringsoperasjoner, mer kjent som fabrikkfarmer – «manipulerer deler av økosystemet i et forsøk på å maksimere produksjon og fortjeneste, og fører dermed til komplikasjoner og utgifter ved å håndtere utilsiktede konsekvenser,» ifølge en rapport fra 2015 fra Savory Institute, en regenerativ landbruksorganisasjon som fremmer helhetlig forvaltning av husdyr.

Et intakt økosystem balanserer effektivt metanproduksjon og nedbrytning av drøvtyggere, sa rapportforfatterne.

Flere forskere, inkludert W. Richard Teague, Ph.D. professor emeritus og beiteøkolog ved Texas A&M AgriLife Research & Extension Center, fant at med passende regenerativ avling og beitestyring reduserer drøvtyggere ikke bare de totale klimagassutslippene, men gir også viktige økosystemtjenester som øker jordkarbonbindingen og reduserer miljøskade.

Teague og hans kolleger sa i en artikkel fra 2016 publisert i Journal of Soil and Water Conservation at «for å sikre langsiktig bærekraft og økologisk motstandskraft til agroøkosystemer, bør landbruksproduksjon styres av retningslinjer og regenerative forvaltningsprotokoller som inkluderer beite for drøvtyggere.»

Å tillate kyr å beite fritt «under passende forvaltning resulterer i mer karbonbinding enn utslipp,» sa Teague til Successful Farming .

Beitesystemer som er regenererende får jordmikroorganismer til å øke, noe som bidrar til å drive karbonbinding og metanoksidering, la Teague til.

«Dette er feil på så mange måter»

Vlieger sa at ZELPs smarte maske ville generere elektromagnetisk stråling som kan skade dyrene.

«For mange år siden da USDA [US Department of Agriculture] snakket om elektroniske ID-øremerker for storfe, skrev jeg en artikkel om farene ved de elektromagnetiske frekvensene – og det var langt før vi hadde en brøkdel av informasjonen som vi har i dag, sa han.

«Potensialet for svulster og andre dårlige helseeffekter er betydelig,» la Vlieger til.

Blogger Tessa Lena kritiserte også den smarte kumasken fordi den er et skritt i å normalisere «smart» ansiktstøy for både dyr og mennesker – noe som er «en vinn-vinn for alle fascister,» sa hun i et Substack-innlegg 14. mars .

Lena sa:

«Det er en veldig lukrativ ‘produktadopsjonskurve for Big Tech – og ekstremt konsistent med hvordan de har jobbet med ‘produktadopsjonskurvene’ siden dag én av bransjens eksistens.»

Smart ansiktsutstyr er også «nyttig for de totalitære typene i regjeringen» og en «skattkiste av deilige ‘ny olje’ biometriske data til glede for alle fascister,» la Lena til.

Hennes løsning?

Folk må våkne og nekte å gjøre dette, sa hun.


Suzanne Burdick, Ph.D., er reporter og forsker for The Defender med base i Fairfield, Iowa. Hun har en Ph.D. i kommunikasjonsstudier fra University of Texas i Austin (2021), og en mastergrad i kommunikasjon og ledelse fra Gonzaga University (2015). Stipendet hennes er publisert i Health Communication. Hun har undervist ved ulike akademiske institusjoner i USA og snakker flytende spansk.

Forrige artikkelStorbritannia sender utarmet uran til Ukraina – har et eneste norsk parti protestert?
Neste artikkelSaudi-Arabia og Syria skal gjenåpne ambassader i april
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.