Aaron Maté i FNs sikkerhetsråd: OPCW cover-up nekter Douma-ofre rettferdighet

0

Av Aaron Maté, 25. mars 2023

Aaron Maté.

Fredag den 24. mars snakket jeg med FNs sikkerhetsråd om OPCWs pågående tildekking av sin etterforskning av det påståtte kjemiske angrepet i Douma, i Syria, i april 2018.

I sentrum for skandalen står to OPCW-veteraner som ble sendt til Syria i april 2018, til OPCWs etterforskning i Douma. De to har anklaget høytstående OPCW-tjenestemenn for å ha manipulert etterforskningen, for å komme til en konklusjon som grunnløst impliserte den syriske regjeringen i et klorgassangrep. Deres bekymringer støttes av en mengde lekkede dokumenter, som jeg har rapportert mye om.

Les mer snart på min substack

YouTube player

Aaron Maté at UN: OPCW Cover-Up Denies Justice to Douma Victims

Oversatt for Steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Forrige artikkel99 britiske eksperter alarmerer i åpent brev
Neste artikkelEksklusivt intervju: Russlands Sergey Glazyev introduserer det nye globale finansielle systemet
Aaron Maté
Aaron Maté er journalist og produsent. Han er vertskap for Pushback med Aaron Maté på The Grayzone. I 2019 ble Maté tildelt Izzy-prisen (oppkalt etter I.F. Stone) for enestående prestasjon i uavhengige medier for sin dekning av Russiagate i magasinet The Nation. Tidligere var han vert/produsent for The Real News and Democracy Now!.