NATO og Stoltenberg er fornøyd med Sverige – nå blir det slutt på Koranbrenning

0

Svenskene gjør knefall for Erdogan, hva gjør man ikke for å være med i klubben?

Av Romy Rohmann.

Nato välkomnar svenskt beslut att stoppa koranbränningar

I Sverige som i Norge regnes brenning av flagg og religiøse skrifter regnet som en ytring og har dermed vern i det grunnlovfestede prinsippet om ytringsfrihet. Men det svenske sikkerhetspolitiet, Säpo, gjør unntak for brenning av Koranen.

Ifjor ble det voldsomme opptøyer i Sverige og minst ni politifolk ble skadd i sammenstøt med demonstranter da den dansk-svenske høyreekstremisten Rasmus Paludan skulle brenne Koranen i Örebro. Da sa statsminister Magdalena Andersson: «I Sverige får man gi uttrykk for sine meninger, både smakelige og usmakelige, det er en del av vårt demokrati.» Hun tok altså avstand fra brenning av Koranen, men mente at det måtte tillates i et demokrati. Ytringsfrihetseksperten Nils Funcke mener at det galt av politiet å nekte tillatelse til å brenne Koranen.

Säpo sier at dette unntaket er av sikkerhetshensyn og at ingen andre religiøse bøker er unntatt dette forbudet.

Polisens beslut: Bara Koranen ska skyddas från att brännas

Expressen skriver 21. februar:

«Vi har inte dåliga relationer med Sverige, men det (hjälpen med jordbävningen, reds anm) hjälper definitivt empatin mycket. Det är vad vi behöver, empati,» säger han och tillägger att Sveriges Natoansökan ”vid någon tidpunkt förhoppningsvis kommer att sluta positivt”.

Nyligen avslog Stockholmspolisen en ny ansökan om att få bränna Koranen, och på måndagen avslöjade DN att polisen, efter samtal med Säpo, fattat beslut om att framgent säga nej till koranbränningar medan det kommer att vara tillåtet att bränna andra religiösa skrifter.

Og Tyrkias ambassadør er fornøyd:

Turkiet: ”Har inte dåliga relationer med Sverige”

Så NATO har fått sitt og Tyrkia har fått sitt.

Men vi ble jo litt nysgjerrige: Hvilke religiøse skrifter er det politiet i Sverige synes det er greit å brenne? Toraen?

Ellers er jo ikke svenskene helt ukjente med bokbål:

Sverige og Fahrenheit 451

Forrige artikkelKraftsituasjonen framover pluss litt om «plattformnekt»
Neste artikkelBarn og unge betaler prisen for koronaregimet