Israelske «Team Jorge» hevder å ha manipulert mer enn 30 valg rundt om i verden

0

Et team av israelske entreprenører som hevder å ha manipulert mer enn 30 valg rundt om i verden ved å bruke hacking, sabotasje og automatisert desinformasjon på sosiale medier, har blitt avslørt i en ny etterforskning .

Enheten drives av Tal Hanan, en 50 år gammel tidligere israelsk spesialstyrke-operativ som nå jobber privat ved å bruke pseudonymet «Jorge», og ser ut til å ha jobbet under radaren ved valgkamper i forskjellige land i mer enn to tiår.

Dette skriver The Guardian:

Han blir avslørt av et internasjonalt konsortium av journalister. Hanan og enheten hans, som bruker kodenavnet «Team Jorge», har blitt avslørt av undercover-opptak og dokumenter lekket til Guardian.

Gruppa drives av Tal Hanan, en 50 år gammel tidligere israelsk spesialstyrkeoperatør som nå jobber privat under pseudonymet «Jorge», og ser ut til å ha jobbet under radaren i valg i forskjellige land i mer enn to tiår.

Han blir avslørt av et internasjonalt konsortium av journalister. Hanan og enheten hans, som bruker kodenavnet «Team Jorge», har blitt avslørt av undercover-opptak og dokumenter lekket til Guardian.

Hanan svarte ikke på detaljerte spørsmål om Team Jorges aktiviteter og metoder, men sa: «Jeg benekter enhver forseelse.»

En av Team Jorges nøkkeltjenester er en sofistikert programvarepakke, Advanced Impact Media Solutions eller Aims.
Den kontrollerer en enorm hær av tusenvis av falske sosiale medieprofiler på Twitter, LinkedIn, Facebook, Telegram, Gmail, Instagram og YouTube. Noen avatarer har til og med Amazon-kontoer med kredittkort, bitcoin-lommebøker og Airbnb-kontoer .
Konsortiet av journalister som undersøkte Team Jorge inkluderer reportere fra 30 mediebedrifter inkludert Le Monde, Der Spiegel og El País. Prosjektet, som er en del av en bredere etterforskning av desinformasjonsindustrien, har blitt koordinert av Forbidden Stories, en fransk ideell organisasjon som har til oppgave å følge opp arbeidet til myrdede, truede eller fengslede journalister.

Team Jorge-avsløringene kan bli pinlige for Israel, som har kommet under økende diplomatisk press de siste årene på grunn av eksporten av cybervåpen som undergraver demokrati og menneskerettigheter.

MintPress skriver:

Desinformasjonskampanjer ble gjennomført gjennom det israelske etterretningsselskapet Demoman International, som er registrert på en nettside drevet av det israelske forsvarsdepartementet for å fremme forsvarseksport.

Mange politiske observatører stiller spørsmål om hvilke valg som var gjenstand for Team Jorges innblanding.To tredjedeler av operasjonene antas å være i Afrika.

Her er Tweets om «Team Jorge».

Les også: “Team Jorge”: In the heart of a global disinformation machine

Forrige artikkelSveits fastholder sin nøytralitet: Sveitsiske banker beslaglegger ikke russeres formuer
Neste artikkelMexicos president i spissen for en kampanje for å bryte blokaden mot Cuba