«Verden ifølge Erdogan»

0
Av Niels Gerhard

Av Niels Gerhard.

Stockholm, 12.januar hengte demonstranter opp en dukke av Erdogan. Dukken hang etter føttene i en lyktestolpe og gjorde nytten som tiltenkt: Å provosere Erdogan og styrke hans blokkering for svensk NATO-medlemskap. Den radikale nettavisa «Flamman.se» fikk blod på tannen og utlyste en konkurranse i å provosere Erdogan mest mulig med en satiretegning.

Vinnertegningen var da også en bloddryppende utgave av Erdogan i rollen som Saturn som sluker sin sønn inspirert av Goya’s kjente mesterverk slik vi ser her:

Undertegnede deltok selvfølgelig i konkurransen, men rakk ikke opp. Det forteller meg at jeg har mye mer å gå på når det gjelder blodig satire og demonisering av maktpersoner. Men imens jeg vasser blyanten enda mer og dypper den i rød blekk, får dere ta til takke med mitt litt for snille bidrag til konkurransen:

«Verden ifølge Erdogan»

Med vennlig hilsen

Niels Gerhard

Forrige artikkelGår du i skogen i Norge er sjansen stor for at du går på privat grunn
Neste artikkelRobert Moods forslag er den korteste veien til atomkrig
Niels Gerhard Johansen ble født i Danmark, bokstavelig talt i et kunstgalleri - faren var en profesjonell kunstner og drev et galleri og et verksted i kjelleren i familiens hjem. Som kunstner er han sjøllært og han legger vekt på sin egen observasjonssans og mitt ønske om å lage portretter og surrealistiske motiver. Han studerte på konservatorskolen ved Det Kongelige Kunstakademi i København. Av yrke er han malerikonservator har nå en stilling ved Norsk Folkemuseum. Hans nettside er her: https://nielsgerhard.wixsite.com/website