Etniske ungarere blir tvangsrekruttert til det ukrainske militæret i Transkarpatia

0
Armed Forces of Ukraine. Ukrainian soldier.

Ukrainske myndigheter ble mandag 23. januar anklaget for å ha gjennomført en massearrestasjon av etniske ungarere i Transkarpatia-regionen i det vestlige Ukraina. Dette skriver Euroweeklynews.

Denne påstanden ble framsatt av den ungarske nettpublikasjonen PestiSracok. Deres korrespondenter besøkte nylig området for å være vitne til hva som foregikk.

«Det lekker ut mer og mer informasjon om at kanskje minst halvparten av den 128. ‘Mukachevo’ fjellbrigaden, en eliteenhet i den ukrainske hæren, døde i krigens største kamp», i nærheten av Donetsk-byen Soledar, fortsatte nyhetskanalen.

«Filmteamet til PestiSracok.hu besøkte Transkarpatia, der den vanskeligste tvangsrekrutteringa siden begynnelsen av krigen finner sted», skriver kanalen.

«På grunn av store tap, som overgår alle tidligere, brukes radikale metoder for å fylle opp kvotene. Ifølge lokale kilder planlegger ukrainske myndigheter å taue inn 10.000 mennesker fra Transkarpatia innen våren”, rapporterte de ungarske journalistene.

De forklarte: «Nesten hver eneste bosetning i Transkarpatia har i flere dager nå gjennomgått tvungen verneplikt til hæren. I området til byen Berehove, i Nagysholes, ble markedet omringet søndag. 70 personer ble ført bort derfra”.

Ifølge den Budapestbaserte nyhetskanalens observasjoner kan denne tvungne verneplikten til den ukrainske hæren «nesten kalles en kidnapping av mennesker. I tillegg har forfølgelsen og konfiskering av eiendommen til de gjenværende ungarerne nådd et enestående grusomt nivå i Transkarpatia».

Kroatias president protesterer mot undertrykkelsen av ungarere i Ukraina

Om Transkarpatia

Wikipedia skriver om området:

Karpato-Ukraina (første del i navnet kommer fra fjellkjeden Karpatene) var 1938–1939 navnet på det område som omtrentlig tilsvarer det nåværende Zakarpatska oblast, «Transkarpatiske fylke», i Ukraina.

Til og med første verdenskrig hadde området vært under Ungarn. I mellomkrigstiden ble området kalt for Karpato-Russland (også Karpato-Rutenia, Rutenia, Subkarpatia, Subkarpatisk Rutenia eller Transkarpatia). Området ble i henhold til Trianon-traktaten en del av Tsjekkoslovakia som ble opprettet ved avslutningen av den første verdenskrig da dobbeltmonarkiet Østerrike-Ungarn ble oppløst.
Området hadde i løpet av mellomkrigstiden hatt en relativ heterogen befolkning. Hoveddelen, 63 prosent, var ukrainere. Mange av disse kalte seg heller for «rutenere», hvilket var deres navn innenfor Østerrike-Ungarn, og de hadde, og gjør så fortsatt, at de kom fra en særskilt etnisk ukrainsk gruppe. De sørlige og vestlige delene, som er en del av Den store ungarske sletten, domineres av ungarere.

Forrige artikkelHøyre og venstre skal delta i Washingtonprotest: ‘Ikke ett øre til krig i Ukraina’
Neste artikkelHvem står bak The Great Food Reset?