Medias forvirrede hysteri over Elon Musks lovede gjenoppretting av ytringsfriheten

0
Elon Musk plans to buy Twitter. Editorial illustration of Elon Musk portrait and Twitter logo.

Det var lett å forutsi at det ville bli en total krig fra vestlige maktsentre hvis Musk forsøkte å mildt sagt redusere sensuren på Twitter. Likevel overgikk media seg selv.

Av Glenn Greenwald 28. november 2022.

Det er vanskelig å overvurdere hvor manisk, primal og hinsides reaksjonen til korporasjonenes medieansatte ble bare ved utsiktene til at den nye Twitter-eieren Elon Musk kan komme til å gjenopprette en viss grad av større ytringsfrihet til den plattformen.

Les: ‘This will be awesome’: Musk leaks Twitter’s Hunter Biden files

Det var lett å forutsi – den gang da Musk bare lekte med ideen om å kjøpe Twitter og løsne på noe av sensuren – at det ville bli et fullstendig angrep fra vestlige maktsentra hvis han prøvde. Online sensur har blitt et av de mest kraftfulle propagandavåpnene de kontrollerer, og maktsentra vil ikke på noen måte tillate noen å utvanne sensuren, enn si forsøke å ødelegge for dem. Selv med den forventningen til det som skulle komme, overgikk den liberale sektoren av hovedstrømsmediene (den desidert mest dominerende mediesektoren) seg selv i øvelsene gruppetenkernes panikk, retorisk utskeielse og hensynsløse og skingrende anklager.

I full harmoni med hverandre bestemte disse mediene at ikke bare ville større ytringsfrihet på Twitter innlede den vanlige paraden av grusomheter de remser ut av seg når de krever sensur – desinformasjon, hatefulle ytringer, angrep på «marginaliserte» osv. osv. Men denne gangen gikk de helt i fistel i sitt retoriske hysteri ved å hevde at Musk bokstavelig talt ville forårsake massemord ved å tillate at man kunne lufte et bredere spekter av politiske meninger. The Washington Posts Taylor Lorenz advarte til og med mot overnaturlige demoner som ville bli sluppet løs av denne nye ytringsfrihetspolitikken, da hun snakket med en håndfull åpenbart nevrotiske «eksperter» som ønsker sensur og deretter skrev om disse tynt forkledde terapitimene med disse nevrotikerne under overskriften: «‘Åpner helvetes porter’: Musk sier at han vil gjenopplive forbudte kontoer.»

Men den selvinnlysende absurditeten i dette latterlige sammenbruddet og så lett som det er å latterliggjøre den, bør ikke skjule at det lurer noen virkelig lumske og alvorlige farer i disse episodene. Disse absurde medieansatte er bare sideshowet. Men det de gjør, ubevisst eller på annen måte, er å legge grunnlaget for at langt mindre useriøse og mer seriøse mennesker kan bruke angrepene på Musk til ytterligere å befeste sensurregimet de har konstruert: det grenseløst demoniserende språket som brukes mot ham, suksessen de har allerede hatt med å drive bort mange om ikke de fleste bedriftsannonsører fra Twitter, truslene om å igjen misbruke monopolmakta til Google og Apple for å ødelegge Twitter eller i det minste lamme den hvis Musk ikke etterkommer deres sensurordre, noe de lyktes med å gjøre i fjor med ytringsfrihetssiden Parler da den ble den mest nedlastede appen i landet og nektet å sensurere på forespørsel.

For å undersøke medietaktikkene som anvendes, og for å fremheve de underliggende konfliktene mellom maktsentre som står på spill i denne kampen, viet vi monologen om dette emnet som en del av fredagskveldens episode av testkjøringene før vi lanserer vårt nye direktesendte program SYSTEM UPDATE.

Men gitt aktualiteten til den siste monologen vår om disse hendelsene som fortsatt utspiller seg, samt det faktum at vi var i stand til å holde testkjøringsfeilene til et minimum, har vi lagt ut denne nye hele trettiminutters monologen på Rumble, for alle å se her. Dette viser at det kan bli suksess og at vi kan å nå fram til et stort nytt publikum med programmet vårt. Antallet seere vi fikk oss på det testkjørte showet første dag har allerede passert 100.000: på en lørdag, i Thanksgiving-helgen.

Som vi alltid har gjort og vil fortsette å gjøre med alle videosendinger og videorapportering vi gjør, har vi laget og legger ut en fullstendig transkripsjon av monologen kun for abonnenter. De som ønsker å se vår nye SYSTEM UPDATE-monolog kan gjøre det ved å klikke på denne lenken og deretter se videoen på Rumble.

Fortsettes her: https://twitter.com/mtaibbi/status/1598829996264390656.

Forrige artikkelI Ukraina er fremtiden for globalisert kapitalisme på spill
Neste artikkelRussland og vi