Ba om rullestolheis, ble tilbudt assistert sjølmord

0

Den funksjonshemmede kanadiske hærveteran og Paralympics-deltakeren Christine Gauthier fordømmer regjeringa i Canada for å ha tilbudt å hjelpe henne å begå sjølmord da hun klaget over hvor lang tid det tok å installere rullestolheis hjemme hos henne.

Gauthier vitnet i det kanadiske parlamentet 2. desember og fortalte at hun hadde søkt hjelp for å få rullestolheis hjemme. En ansatt i Veterans Affairs tilbød henne i stedet medisinsk assistert selvmord.

Gauthier deltok i de paralympiske leker 2016 og prins Harrys Invictus Games 2016 hvor hun tok gull i innendørs roing og tungvekts styrkeløft

En undersøkelse som er utført av regjeringa i Canada fant ut at minst fire andre veteraner også ble tilbudt selvmord. Statsminister Justin Trudeau kalte denne trenden «absolutt uakseptabel» og lovte å avslutte den. Aktiv dødshjelp har vært lovlig for terminalt syke pasienter i Canada siden 2016. Men i fjor ble loven utvidet til å omfatte personer med langvarig funksjonshemming.

Nå kan også personer med langvarig funksjonshemming få medisinsk hjelp til å dø. I fjor døde mer enn 10 000 mennesker i Canada av dødshjelp. Fra og med neste år vil en ny lov tillate personer som lider av psykiske lidelser å få medisinsk assistert selvmord.

Eutanasi er nå en ledende dødsårsak i Canada. Kritikere mener at myndighetene bruker eutanasi for å holde helsekostnadene nede.

Forbes: Canada’s New Euthanasia Laws Carry Upsetting Nazi-Era Echoes, Warns Expert

‘Disturbing’: Experts troubled by Canada’s euthanasia laws

Forrige artikkelItalias helseminister: – Ikke mer vaksinasjonsplikt!
Neste artikkelKrigsforbryterne Hillary Clinton og Jens Stoltenberg skal snakke om «veien til fred i Afghanistan»