Vaksineforsker: Ingen faglig grunn til å tilby en fjerde vaksinedose – dette er politikk

0
Innfelt foto fra UiO

Alle voksne får tilbud om en fjerde vaksinedose. Vaksineforsker mener det er unødvendig, skriver Aftenposten.

Avisa skriver videre:

Fredag kom helsemyndighetene med råd om at alle over 18 år skal få tilbud om en fjerde vaksinedose mot koronasykdom.

Ved å tilby vaksine til flere kan noe av smitten stanses i vinter, skriver helsedepartementet. Regjeringens beslutning baserer seg på anbefalinger fra FHI.

Vaksineforsker og immunolog Gunnveig Grødeland ved UiO mener det virker som avgjørelsen om å tilby en fjerde dose til alle over 18 år, ikke er faglig motivert.

– Det er ikke er noen faglig grunn til å tilby en fjerde vaksinedose til aldersgruppen 18 til 64 år, ut fra kunnskapen man har om mRNA-vaksiner mot covid-19, sier Grødeland.

Man må velge selv om man vil ta en fjerde dose

Grødeland mener hensikten med å ta en fjerde vaksinedose av Pfizer eller Moderna må stå i forhold til den ekstra verdien det er å ta en vaksinedose til.

– Det er ingen ekstra verdi i å ta en fjerde vaksinedose for folk under 65 år, mener hun.

Hun sier også det stemmer at muligheten for bivirkninger er større jo flere vaksinedoser man tar.

– Dette er en politisk beslutning, og ikke en faglig beslutning, slår Grødeland fast.

Immunsystemet rydder stort sett opp

Ifølge Grødeland er 85 prosent av sykehuspasienter innlagt med luftveisinfeksjoner og de som testes hos leger, syke med adenovirus, rhinovirus, parainfluensa og andre virus.

– Vi utsettes hele tiden for smitte av forskjellige virus. Immunsystemet rydder stort sett opp uten at vi merker det. Risikoen for å bli smittet av sars-cov-2 må vi leve med, som med influensa og de andre virusene som sirkulerer, mener hun.

Når det ikke er faglig motivert, hva er det da?

Gunnveig Grødeland har vært en av pådriverne for disse «vaksinene» og hun har blant annet hevdet at mRNA-«vaksinene» ikke kan endre arvematerialet vårt. Nyere forskning kan tyde på at hun tar feil.

Les: Forskning: mRNA fra vaksine funnet i hjernen og hjertet til avdød mann

CDC innrømmer nå i stillhet at mRNA forblir i kroppen i lengre tid enn de tidligere hevdet

Når hun advarer mot å pusje en fjerde vaksinedose, så er det altså ikke en vaksinekritiker som sier ifra.

Og når også Grødeland sier at «muligheten for bivirkninger er større jo flere vaksinedoser man tar,» så betyder det en advarsel, ikke minst til leger og helsepersonell. Gjennom hele denne massive vaksinekampanjen har prinsippene for informert samtykke vært brutt hele tida og over en lav sko. Vil nå de som administrerer vaksinekampanjen informere dem de vil vaksinere om farene for bivirkninger?

Vi fikk i går informasjon fra en mor som er bekymret etter at hennes 17 år gamle sønn ble innkalt av skolen til vaksinering. Hvorfor skjer dette når sjøl en vaksinetilhenger som Grødeland sier at det er unødvendig? Og hvorfor skjer det når vi ser stadig flere tilfeller av unge mennesker som får alvorlige hjertefeil eller dør etter vaksinering?

Forrige artikkelWho Funds You – Hvem finansierer tenketankene og driver politisk påvirkning i Storbritannia?
Neste artikkel– Kuppforsøk forhindret i Kasakhstan