Mediene: Full taushet om demonstrasjoner mot lockdown – helt til de kom til Kina

0
Dette er ikke det vanligste bildet fra demonstrasjonene mot lockdownpolitikken i Kina, men det er en del av bildet

Det har vært demonstrasjoner over hele verden mot den drakoniske (umenneskelige, harde) koronapolitikken, en politikk som har ødelagt millioner av arbeidsplasser, ført til dramatiske fall i levestandarden og innført diktatoriske tilstander man knapt har sett noe sted tidligere. En politikk som er uten vitenskapelig forankring og som har vist seg å ikke forhindre spredning av viruset.

Titusener demonstrerte i flere europeiske byer mot lockdownpolitikken

Stor demonstrasjon i Wien mot lockdownpolitikken

Stor demonstrasjon mot lockdown i London – over 150 arrestert

«Nei til koronatyranniet» – titusener protesterte på Trafalgar Square

Planet Lockdown dokumentar om den globale nedstengninga

Men de store mediene har vært fullstendig tause.

Inntil protestene eksploderte i Kina. Da ble det plutselig store overskrifter og innslag på de viktigste «nyhetsflatene». Og misforstå oss rett. Vi mener det er god grunn til å dekke protestene i Kina. Lockdownpolitikken der er ekstrem og den har påført den kinesiske økonomien så store skader at det kan avleses på fall i verdens samlede BNP.

Les vår artikkel: Kina setter ny lockdownrekord – og covidtilfellene øker kraftig

Det som er skandalen er at mediene aldri dekket protestene i Australia, New Zealand, Canada, Italia, Tyskland, Nederland eller Østerrike. Og i den grad det slapp igjennom ei nyhetsmelding var det som oftest med et stempel som sa at dette var «høyreekstreme» demonstranter.

For ta ikke feil på dette punktet: De store mediene har ikke bare sympatisert med den ekstreme og svært ødeleggende koronapolitikken. De har gjort den til sin. De har vært propagandabyråer og kampanjeledere for den. De har vært mikrofonstativer for myndighetene og aldri stilt kritiske spørsmål uansett hvor tåpelige tiltakene har vært («Ikke klem hverandre i julen!») og mediene har unisont slått ned på enhver kritiker.

Men så oppsto det en kognitiv dissonans.

Protestene kom til Kina. Og Kina er jo (stort sett) på medienes hatliste. Og da ble det lov å dekke protestene. Redaktørene av de store mediene må tro at alle leserne og seerne deres er mindre begavet og ikke oppdager hykleriet deres.

Forrige artikkelLandbruks- og matministeren tar ikke bøndene i Norsk Bonde– og Småbrukarlags bekymring på alvor
Neste artikkelTyrkisk-amerikansk brinkmanship vil neppe føre til fullt brudd