Stor demonstrasjon mot lockdown i London – over 150 arrestert

0
Julenissen ble arrestert i London enda han sannsynligvis brukte maske. Skjermdump fra Twitter.

Motstanden mot lockdown hadde mobilisert store folkemengder i London 28. november 2020, og politiet fulgte opp sitt løfte om å slå hardt ned på dem. På forhånd hadde politiet sendt ut strenge advarsler mot å delta i demonstrasjonen, men det forhindret ikke at svært mange møtte opp. Politiet gikk da også til fysisk angrep på demonstrantene og arresterte minst 155 av dem. Volden fra politiets side var fullstendig uprovosert. Demonstrasjonen var fredelig. Det var demonstrantenes motstand mot koronatiltakene og det at de fleste netet å gå med masker som provoserte til politivold.

Demonstrantene gikk med paroler som No more lockdowns” og “Stop controlling us.”

Demonstrasjonen brukte emneknaggen #londonprotest, og på Twitter kan man finne mange bilder og en del video fra demonstrasjonen.

Det som brukes som argument for politistatsmetodene i Storbritannia er naturligvis påstand om «den andre bølgen» av koronaviruset, og man peker på såkalte «smittetall». Men siden disse tallene ikke forteller noenting om hvor mange som faktisk blir sjuke, får man et bedre bilde av å se på den totale dødsstatistikken i Storbritannia. Dem finner man hos Office for National Statistics i tabellen Deaths registered weekly in England and Wales, provisional. Denne grafen er generert på grunnlag av uketallene:

Grafen viser at også i Storbritannia tok epidemien sltt i utgangen av mai (uke 22). Siden har dødstallene ligget på det normale, og det kan ikke spores noen ny bølge i høst. Dødstallene øker svakt, slik de alltid gjør om høsten. Man kan heller ikke spore noen effekt av de strenge lockdowntiltakene.

Forrige artikkel50 millioner innbyggere i USA har opplevd matvaremangel i 2020
Neste artikkelLedende medisinsk tidsskrift advarer: Vaksinefirmaene følger ikke vitenskapelig standard.
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).